Εντείνεται και επεκτείνεται ο ανταγωνισμός στις Οnline και Direct ασφάλειες αυτοκινήτου

Ολο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και ασφαλιστικά πρακτορεία εισβάλουν στο νέο τρόπο ασφάλισης ,με online (μέσω διαδικτύου) και Direct (απευθείας μέσω τηλεφωνικών κέντρων) πωλήσεις.
Σε αυτή την κατηγορία των πωλήσεων κυριαρχεί η ασφάλιση αυτοκινήτου, ενώ σταδιακά αναπτύσσεται και ο κλάδος των ασφαλίσεων υγείας .
Με αιχμή την τεχνολογία και το διαδίκτυο οι νέοι τρόποι πωλήσεων , που ως ένα βαθμό παρακάμπτουν τις παραδοσιακές διαμεσολαβήσεις του ασφαλιστή, προσφέρουν φθηνότερα ασφάλιστρα σε περιορισμένη και προεπιλεγμένη γκάμα ασφαλιστικών πακέτων και δίνουν την δυνατότητα στον καταναλωτή να κερδίσει φθηνότερα ασφάλιστρα.
Με δεδομένη την οικονομική κρίση στην Ελλάδα οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε σημαντικές μειώσεις των ασφαλίστρων για τις ασφαλίσεις αυτοκινήτου ( και δεν αφορά μόνο της online και direct ) και ο λόγος, όπως αναφέρουν και στελέχη της αγοράς, είναι ότι έχει μειωθεί σημαντικά και ο αριθμός των ατυχημάτων , άρα και το κόστος των ζημιών.
Όπως επίσης έχει μειωθεί και ο στόλος των ασφαλισμένων αυτοκινήτων , όχι μόνο εξαιτίας του φαινομένου των ανασφάλιστων, καθώς έχουν αποσυρθεί της κυκλοφορίας εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα εξαιτίας και του υψηλού κόστους των τελών κυκλοφορίας, της συντήρησης και των καυσίμων , της δραματικής μείωσης των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων κλπ
Αυτή η νέα τάση πωλήσεων στην αγορά που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και κόντρες και στο εσωτερικό της, καθώς οι ασφαλιστές έχουν αντιδράσει στην πρακτική αυτή των εταιριών που λανσάρουν online και direct ασφάλιση με δέλεαρ τα φθηνότερα ασφάλιστρα, κάνοντας λόγο και για αθέμιτο ανταγωνισμό, φαίνεται να έχει κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο στην ασφάλιση αυτοκινήτου. Βέβαια ο μεγαλύτερος αριθμός αφορά της direct πωλήσεις και λιγότερο της online, καθώς οι Έλληνες δεν είναι εξοικειωμένοι και δεν εμπιστεύονται τις online αγορές με χρήση πιστωτικής κάρτας και web banking .
Πως διαμορφώνεται ο ανταγωνισμός και ποιες εταιρίες πωλούν online και Direct

Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα online και direct ασφάλιση κάνουν τρείς ασφαλιστικές. Η Interamerican και η Prime Insurance . H Πρώτη μέσω του Any time (anytime.gr) και η δεύτερη μέσω του myDirect (mydirect.gr) . Η Chartis μέσω του chartisdirect.gr. Σύντομα όπως έχει ανακοινωθεί στην αγορά των online και direct πωλήσεων μπαίνει και η Εθνική Ασφαλιστική (ethnikiprotect.gr). Επίσης απευθείας και online πωλήσεις κάνει και η Τράπεζα Πειραιώς μέσω του winbank Direct (winbank.gr) , η οποία έχει συνεργασία με την ΕRGΟ Ασφαλιστική .

Ωστόσο, όλες σχεδόν οι ασφαλιστικές εταιρίες μέσω των εταιρικών τους διαδικτυακών σελίδων έχουν εφαρμογές και εργαλεία που μπορεί οποιοσδήποτε να τιμολογήσει, ακόμα σε ορισμένες να ζητήσει ή να κάνει online ασφάλιση αυτοκινήτου.
Σε επίπεδο ασφαλιστικής πρακτόρευσης υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες ασφαλιστών που έχουν και online και Direct ασφάλιση . Αρκεί μια αναζήτηση στην Google .Ωστόσο τα πιο διαδεδομένα site ασφαλιστικών πρακτορείων που πωλούν online και direct είναι το Asfalistra (asfalistra.gr )και το Insurance Market (insurancemarket.gr).
Πάντως, στις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών πρακτορείων υπάρχουν σαφώς περισσότερες επιλογές ασφαλιστικών εταιριών και δυνατότητα περισσότερων συγκρίσεων ή και βοήθειας από πλευράς πληροφοριών και συμβουλών από τους ασφαλιστές .
Επίσης, πρόσφατα στην αγορά των online πωλήσεων προστέθηκε μία ακόμα ασφαλιστική η Hellas Direct (hellasdirect.gr) αποκλειστικά στην ασφάλιση αυτοκινήτου.
Mάλιστα, όπως χαρακτηρισικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας στην «Hellas Direct σας κάνουμε μία σειρά από ερωτήσεις για (α) εσάς, (β) το αυτοκίνητό σας και (γ) τον τρόπο που οδηγείτε πριν σας δώσουμε μία προσφορά. Προσεγγίζουμε το ρίσκο με ένα διεξοδικά ποσοτικό τρόπο κι έτσι μπορούμε να προσφέρουμε στους συνετούς οδηγούς πολύ πιο ανταγωνιστικές τιμές.»
Σχετικά με την ταυτότητα της εταιρίας αναφέρεται:
Η Hellas Direct είναι η εμπορική επωνυμία της HD Insurance Ltd, μίας κυπριακής ασφαλιστικής εταιρίας ζημιών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. H Hellas Direct έχει μακρόχρονη στρατηγική συνεργασία με την Munich Re, μία από τις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές εταιρίες στον κόσμο.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *