Εντυπωσιακό ξεκίνημα στις ασφαλίσεις υγείας τον πρώτο μήνα του 2023 με αύξηση παραγωγής πάνω από 50%

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το 2023 και συγκεκριμένα τον πρώτο μήνα του έτους παρουσίασε μια οριακή πτώση 0,5%, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, που οφείλεται κύρια στην μείωση της παραγωγής του κλάδου ζωής κατά 16,9%.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Αντίθετα η παραγωγή στον κλάδο ζημιών που πλέον προσμετράται και ο κλάδος υγείας που αφορά τα ετήσια ανανεούμενα συμβόλαια η παραγωγή ασφαλίστρων είχε αύξηση  +15,2%.

Από την παραγωγή του κλάδου ζημιών παρατηρείται ότι τον Ιανουάριο η παραγωγή στις ασφάλειες “ασθένειες”  που είναι τα συμβόλαια υγείας με ετήσια ανανέωση η αύξηση παραγωγής εκτοξεύτηκε στο 52,1%.

Η αύξηση αυτή όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς μπορεί έν μέρη να οφείλεται και στην αύξηση των ασφαλίστρων που προχώρησαν πολλές ασφαλιστικές εταιρίες . Αυτό ωστόσο θα φανεί τους επόμενους μήνες από την σταθεροποίηση του ποσοστού αύξησης παραγωγής των ασφαλίσεων αυτών που την περασμένη χρονιά είχαν μέση αύξηση κοντά στο 10%.

Επίσης σε άλλες ασφάλειες του κλάδου ζημιών η “Πυρκαϊά και στοιχεία της φύσεως” ( κατοικίας, περιουσίας) είχαν αύξηση παραγωγής 8,0% , Γενική Αστική Ευθύνη αύξηση 14,9% , Νομική Προστασία αύξηση 3,1% και η βοήθεια ( οδική , ιατρική) αύξηση +5,6%.

Ως προς τις ασφαλίσεις ζωής η παραγωγή ασφαλίστρων κινήθηκε πτωτικά τόσο στις κλασικές ασφάλειες ζωής ( -7,1% ) όσο και στις “Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις” με μείωση 27,0%.

Σχετικό θέμα : Οριακή μείωση στο σύνολο παραγωγής ασφαλίστρων τον Ιανουάριο του 2023Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *