Εντός της ημέρας αναμένονται αποφάσεις για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Εντός  της ημέρα, εκτός απροόπτου,  αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από την πωλήτρια Εθνική Τράπεζα σχετικά με τις  αποφάσεις της για την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, στο αμερικανικό Fund CVC Capital.

Στην εξέλιξη της διαδικασίας φέρεται να έχει εμπλακεί και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) μέτοχος, με το 40% του μ/κ,  της Εθνικής Τράπεζας μετά τις έντονες αμφισβητήσεις  από τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζόμενων για το τίμημα πώλησης, που σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από διάφορες πλευρές κυμαίνεται κοντά στα 500 εκ ευρώ. Συγκεκριμένα το ΤΧΣ,  κατά πληροφορίες, ανέθεσε την αξιολόγηση της προσφοράς της CVC σε  Deloitte και Barclays.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας όπου ενδέχεται να παρθούν αποφάσεις για την πώληση και την συμφωνία με την CVC Capital για την Εθνική Ασφαλιστική, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα της χρήσης του 2020 της Τράπεζας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αργά το απόγευμα και προφανώς μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *