Εξαγορές ασφαλιστικών εταιριών μελετά η Συνεταιριστική Ασφαλιστική


Με ανακοίνωση της η Ασφαλιστική Εταιρία Συνεταιριστική Ασφαλιστική αναφέρεται στο έκδηλο ενδιαφέρον για ανάπτυξή της στην Ελλάδα με εξαγορά Ασφαλιστικών Εταιριών ή και χαρτοφυλακίων από ξένες ασφαλιστικές εταιρίες .
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται :
«Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των συνεταιριστικών επιχειρήσεων που κατέχουν το 27,5% της παγκόσμιας αγοράς.

Ισχυροί εκπρόσωποι αυτής της οικογένειας που πρωταγωνιστούν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως Unipol, Macif, P&V, Euresa είναι εδώ και πολλά χρόνια μέτοχοι της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής κατέχοντας το 50%.

Εύλογο λοιπόν είναι να εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον από τους Ευρωπαίους εκπροσώπους για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, στα πλαίσια της ανάπτυξής της. Ήδη μελετούν συγκεκριμένες περιπτώσεις ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών, ακόμα και θυγατρικών ξένων εταιριών, ενώ ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας είναι ο υψηλός δείκτης ανεισπράκτων που παρουσιάζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ας σημειωθεί επίσης το θετικό αποτέλεσμα της διαχείρισης της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στο πρώτο εξάμηνο του 2013 το οποίο ήταν κερδοφόρο κατά 2.500.000 €».
Αξίζει να σημειωθεί της πιο πάνω ανακοίνωσης είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα σε κλαδικές ασφαλιστικές ιστοσελίδες που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον εξαγοράς του 32% της Ευρωπαϊκής Πίστης! Πρόκειται για συμμετοχικό ποσοστό ( που δεν επηρεάζει την μετοχική σύνθεση της εταιρίας ) που κατέχει στην Ευρωπαϊκή Πίστη ο όμιλος Πειραιώς που λόγω της ανακεφαλαιοποιήσης αποτελεί συμμετοχή στο μ/κ του ΤΧΣ.Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *