Εξαιρέθηκαν από την πρώτη φάση της ψηφιακής κάρτας εργασίας τα ασφαλιστικά γραφεία και οι διαμεσολαβητές

Καθοριστική παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας στην εφαρμοζόμενη από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 υποχρεωτική ψηφιακή κάρτα εργασίας στις ασφαλιστικές εταιρίες εξαίρεσε στην πρώτη φάση του μέτρου τα ασφαλιστικά γραφεία και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Ειδικότερα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ετέθη προσωρινά ζήτημα καθώς στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας που είχε ανακοινωθεί προ ημερών εμφανιζόταν στους υπόχρεους μαζί με τις ασφαλιστικές εταιρείες και  ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Αυτό θα σήμαινε την ένταξη των γραφείων στην διαδικασία.Το θέμα εντοπίστηκε άμεσα από το ΕΕΑ. Υπήρξε καίρια συντονισμένη παρέμβαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου, και του γγ κ. Δ, Γαβαλάκη σε συνεργασία και επικοινωνία με την ΕΑΔΕ.

Έτσι και αποκαταστάθηκε το ζήτημα όπως διευκρινίστηκε οριστικά χθες σε συνομιλία του προέδρου του ΕΕΑ Ι. Χατζηθεοδοσίου με τους αρμόδιους του υπουργείου, οπότε και προς το παρόν η ασφαλιστική διαμεσολάβηση απαλλάσσεται της εφαρμογής ψηφιακής κάρτας εργασίας στην Α φάση της.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *