Εξαιρέσεις από την ασφαλιστική κάλυψη των ασφαλιστικών συμβολαίων

Οι εξαιρέσεις από την ασφαλιστική κάλυψη αναφέρονται στις συνθήκες και τα γεγονότα που δεν καλύπτονται από το ασφαλιστικό συμβόλαιο. Αυτές οι εξαιρέσεις καθορίζονται συνήθως στους όρους και τις προϋποθέσεις του ασφαλιστικού συμβολαίου και διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της ασφάλειας και την ασφαλιστική εταιρία .

Ορισμένα παραδείγματα εξαιρέσεων περιλαμβάνουν:

Ακολουθήστε μας στο Google News

  1. Φυσικές καταστροφές: Κάποια ασφαλιστικά συμβόλαια εξαιρούν τις ζημιές που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί, τυφώνες ή πλημμύρες.
  2. Πρόθεση ή εγκληματική συμπεριφορά: Οι ζημιές που προκαλούνται λόγω πρόθεσης ή εγκληματικής συμπεριφοράς του ασφαλισμένου μπορεί να εξαιρούνται από την κάλυψη.
  3. Προϋπάρχουσες ζημιές: Οι ζημιές που υπήρχαν πριν από την έναρξη του ασφαλιστηκού συμβολαίου μπορεί να μην καλύπτονται.
  4. Φυσιολογική φθορά: Η φυσιολογική φθορά, όπως η φθορά ενός αυτοκινήτου λόγω χρήσης, συνήθως δεν καλύπτεται.
  5. Πολεμικές ενέργειες: Οι ζημιές που προκαλούνται από πολεμικές ενέργειες, είτε άμεσα είτε έμμεσα, μπορεί να εξαιρούνται.
  6. Υγεία και ατυχήματα: Σε ασφάλειες υγείας και ατυχημάτων, ορισμένες προϋπάρχουσες καταστάσεις υγείας ή ατυχήματα μπορεί να εξαιρούνται για έναν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  7. Επαγγελματικές δραστηριότητες: Ορισμένες ασφαλίσεις μπορεί να μην καλύπτουν ζημιές που προκαλούνται κατά τη διάρκεια επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Είναι σημαντικό να διαβάζετε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις του ασφαλιστικού συμβολαίου προτού υπογράψετε, ώστε να κατανοήσετε πλήρως ποιες εξαιρέσεις ισχύουν. Σε περίπτωση αμφιβολιών ή αποριών, μπορείτε να συμβουλευτείτε την ασφαλιστική εταιρεία σας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *