«Εξαπατήσεις» με ασφαλιστήρια αυτοκινήτου καταγγέλλει στην ΤτΕ η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης


Αυστηρή Επιστολή έστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προς τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος ,κ.Στουρνάρα, που μεταξύ των άλλων επισημαίνει και τα εξής:

Κύριε Διοικητά,

5475 H Ασφαλιστική αγορά , παρά το πρέπον της αυτορύθμισης, ξέφυγε , ο ανταγωνισμός πιέζει και οι “εφευρέσεις” κάποιων, λόγω του εντόνου ανταγωνισμού ξεφεύγει της νομιμότητας σε πολλά σημεία.
Ένα σωρό «εφευρέσεις» βρήκαν κάποιοι, πατώντας σε ημερομηνίες ειδοποιητηρίων, τυποποιημένες ή όχι ανανεώσεις, ημερομηνίες πληρωμής, ημερομηνίες έναρξης συμβολαίου και άλλα απίθανα για να παραπλανήσουν την ασφαλιστική εποπτεία, μα περισσότερο τον ίδιο τον καταναλωτή ,ο οποίος πιστεύει ότι είναι ασφαλισμένος, αλλά ουσίας βρίσκεται ανασφάλιστος.
ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ εκ μέρους σας, άμεση εφαρμογή , ίσων κανόνων δικαίου, για όλους , και οφείλεται σαν εποπτεύουσα Αρχή ,στην Ασφαλιστική Αγορά ,όχι απλώς να παράγεται Νομοθεσία, αλλά να επιμεληθεί τε της εφαρμογής, της ήδη υπάρχουσας ,σταματήστε να “χαϊδεύεται αυτιά” σε εκείνους που υπόσχονται ότι θα βελτιώσουν τα κακώς κείμενα,κοροιδεύοντας και εσάς τον ίδιο, και αφήνοντας εκτεθειμένους τους καταναλωτές, διαχειριζόμενοι την καλή πίστη των πελατών, αλλά προ πάντων εκμεταλλευόμενοι χιλιάδες ποσά, καθημερινά, δεν απολογούνται σε κανένα, αλλά και το” θλιβερό” είναι , χωρίς οι καταναλωτές να έχουν κανένα τεκμήριο (απόδειξη πληρωμής)ότι κατέβαλλαν χρήματα.
Σε ελέγχους της τροχαίας ,πολλοί αστυνομικοί «έπιασαν» τα «κόλπα» και ζητάνε αποδείξεις πληρωμής. Άλλωστε πολλοί ασφαλιστές, όπως ευρύτερα είναι γνωστό, έχουν όχι καλό όνομα σχετικά με τα ασφαλιστήρια, τα προσωρινά σήματα ασφάλισης και τα «παιχνίδια» γύρω στο θέμα που έφθαναν ως τα βουλευτικά γραφεία σε βάρος θυμάτων σε ατυχήματα όπου κάποιες δήθεν «κρατικές εταιρίες» ήταν πρόθυμες να εκδώσουν σήματα ασφάλισης να «γλιτώσουν» κάποιους θύτες εγκαταλείποντας στην αδικία αθώους πολίτες κλπ κλπ.
Παρά ταύτα κ. Διοικητά και παρά τις υποσχέσεις των Εταιρειών ενώπιον σας ότι από 1-11-2014 θα είναι «όλοι καλά παιδιά». η ΄Ενωση μας για την προστασία των καταναλωτών , δηλώνει παρούσα,επιπρόσθετα σας επισημαίνει το πρόβλημα και σας διαβεβαιεί ότι ,για τους «αμετανόητους» θα ενημερωθούν οι Εισαγγελικές αρχές της Χώρας,.
Και για τους καταναλωτές επισημαίνεται ότι, μόνο η απόδειξη πληρωμής, ότι έχουν πληρωθεί τα ασφάλιστρα τους κατοχυρώνει έναντι των ελεγκτικών αρχών.
Για την Ένωση
Η Πρόεδρος
Ιωάννα ΜελάκηΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *