Εξελίξεις και αλλαγές στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. H ημερίδα που δεν πρέπει να χάσει κανένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής


Αύριο, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η 16η ημερίδα του insuranceforum.gr σε συνδιοργάνωση με το Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων στο Radisson Blu Park Hotel( Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10) στην Αθήνα και ώρα 15.00- 21.00 με ελεύθερη είσοδο.
905433

Με κεντρικό θέμα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές αλλά και οι εξελίξεις που αναμένονται την προσεχή διετία στο πλαίσιο της καθημερινής τους λειτουργίας, με τέσσερις ενότητες οπού θα παρουσιάσουν ειδικοί ομιλητές, εξειδικευμένοι στο κάθε αντικείμενο, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις κάτι που συμβαίνει σε κάθε ημερίδα του insuranceforum.gr.
Η ημερίδα είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Σημαντική γιατί διεξάγεται λίγο πριν εφαρμοστούν φορολογικές επιβαρύνσεις που είναι εξαιρετικά δυσβάστακτες για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Σημαντική γιατί διεξάγεται σε μία χρονική περίοδο που νέες οδηγίες και κανόνες έρχονται για να συζητηθούν και να εφαρμοστούν από τους διαμεσολαβητές. Σημαντική γιατί θα συμμετέχουν άνθρωποι του marketing, των πωλήσεων αλλά και ασφαλιστικών εταιρειών με μεγάλη εμπειρία την οποία θα προσπαθήσουν να μας την μεταδώσουν.
Καθ όλη την διάρκεια των θεματικών ενοτήτων θα υπάρχουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις μελών του ΣΕΜΑ και συγκεκριμένα:
Η κα Ντορίνα Οικονομοπούλου μέλος ΔΣ του ΣΕΜΑ και μέλος της ομάδας εργασίας για την οδηγία IDD θα μιλήσει κατά την έναρξη της θεματικής ενότητας για την IDD και μεταξύ άλλων θα αναφερθεί σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή της οδηγίας αλλά και στον ρόλο του ΣΕΜΑ.
H κα Ευγενία Καφφετζή , Γενική Γραμματέας του ΣΕΜΑ κατά την εισαγωγική της ομιλία στην 3η θεματική ενότητα θα αναφερθεί στον ρόλο και στην στην ευθύνη των οργανωμένων δικτύων διαμεσολάβησης και κατά πόσον συμβάλλουν στην διαμόρφωση της αγοράς.
Κατά την έναρξη της ημερίδας θα απευθύνει χαιρετισμό μεταξύ άλλων και ο κ. Γιώργος Κούμπας, αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑ.
Η οδηγία IDD και οι αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει είναι ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα στο χώρο το οποίο θα αναλυθεί και θα συζητηθεί ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της ημερίδας. Με την εισήγηση της κας Μυρτώς Χαμπάκη, Senior Manager της ΣΟΛ Consulting θα ενημερωθούμε σχετικά αλλά και με την παρέμβαση του κ. Nic De Maesschalck, Γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ο οποίος θα μας μεταφέρει όλα τα νεότερα σχετικά με τις διεργασίες που αφορούν την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία IDD.
Είναι γνωστό πως το φορολογικό έχει αρκετές διαφοροποιήσεις για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σε σχέση με άλλα επαγγέλματα. Μέσα από την ενότητα «Φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές στην πράξη – όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές» , ο οικονομικός σύμβουλος Τηλέμαχος Μαλγαρινός θα παρουσιάσει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο αλλά και με τι κριτήρια πρέπει να πάρουν αποφάσεις οι ιδιοκτήτες των ασφαλιστικών γραφείων. Η παρουσίαση για το φορολογικό θα είναι απόλυτα εξειδικευμένη στις ανάγκες ενημέρωσης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
Το οικονομικό περιβάλλον και η συνεχιζόμενη ύφεση οδήγησαν χιλιάδες διαμεσολαβητές να κλείσουν τα γραφεία τους και είτε να στραφούν προς μεγάλα διαμεσολαβητικά δίκτυα είτε να μετατραπούν σε μαύρους κωδικούς. Με μια διεισδυτική και αποκαλυπτική παρουσίαση ο οικονομολόγος κ. Νίκος Κλήμης θα προσεγγίσει το θέμα των δικτύων αυτών, του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν στην αγορά, αλλά και των ευθυνών που αναλαμβάνουν έναντι του θεσμού της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Στην ημερίδα θα φιλοξενηθεί ο κ. Αλέξης Ιεροκηπιώτης, Προέδρος της επαρχιακής επιτροπής Πάφου και Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ο οποίος θα μεταφέρει τις αγωνίες αλλά και τις κινήσεις που ετοιμάζουν ως σύνδεσμος για την νέα χρονιά που ξεκινάει στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση εν όψει της εφαρμογής της οδηγίας IDD.
Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι η εφαρμογή νέων πρακτικών στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις όπως η ενίσχυση του marketing κάτι που πολλοί θεωρούμε πως είναι πολυτέλεια. Για το marketing μίας ασφαλιστικής επιχείρησης θα μιλήσει ο κ. Θέμης Σαρανταένας, Σύμβουλος Marketing ο οποίος θα παρουσιάσει τα κλειδιά του μάρκετινγκ που απαιτούνται από τον σύγχρονο ασφαλιστή για να είναι ανταγωνιστικός. Συγκεκριμένα θα μιλήσει σχετικά με το πώς μπορούμε να χτίσουμε το Personal Brand ώστε να ξεχωρίζουμε για το κύρος και τις γνώσεις μας, πώς θα δημιουργήσουμε ένα business networking plan με στόχο την δικτύωση μας, εξελίσσοντας πάντα τις σχέσεις με τους γύρω μας και πώς θα διευρύνουμε το δίκτυο των επαφών μας. Τέλος, θα αναπτύξει τα εργαλεία και τις τεχνικές του μάρκετινγκ που μπορούν να φανούν χρήσιμες στην προώθηση των υπηρεσιών ενός ασφαλιστικού γραφείου.

Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων της ημερίδας, στελέχη των χορηγών της εκδήλωσης θα παρουσιάσουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα όπως:
Τα προϊόντα αιχμής της ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ. Τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και η υποστήριξη διάθεσης προς τους συνεργάτες με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Τσακατούρα, Διευθυντή Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής.

Κρύσταλλα αυτοκινήτων. Η επανάσταση στην ασφαλή οδήγηση με εισηγητή τον κ.Ιωάννη Μανίκα , Account Manager της GLASSDRIVE.
Στην ημερίδα του insuranceforum.gr θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι κ.κ:
Ιωάννης Βοτσαρίδης, CEO INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Δημήτρης Τσεκούρας, CEO ARAG SE

Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Δ.Ε. κ. Δημήτρης Γαβαλάκης και o Πρόεδρος του ΣΕΜΑ κ. Γιώργος Καραβίας.
Οι χορηγοί της ημερίδας είναι οι εξής: AIG, ARAG, GLASSDRIVE, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, EULER HERMES
Χορηγοί επικοινωνίας της ημερίδας:
Asfalisinet.gr, insuranceworld.gr, insurance-eea.gr, undewriter.gr, dikaiologitika.gr, Euro2day.gr,sofokleousin.gr, marketnews.gr , reporter.gr, Περιοδικό insuranceworld, Εφημερίδα asfalizomai.
H Ημερίδα θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ε.Ε.Α), την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (Ε.Α.Δ.Ε), την Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε), το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.), και τον Σύλλογο Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής (ΣΠΑΤΕ).Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *