Εξελίξεις που θα είναι σε πρώτο πλάνο το επόμενο διάστημα στην ασφαλιστική αγορά

Καθώς η ελληνική οικονομία και κοινωνία βρίσκεται σε ρυθμούς σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα από το παρατεταμένο lockdown λόγω Covid-19 στον ασφαλιστικό κλάδο θα τρέξουν και σε πιο γρήγορους ρυθμούς δρομολογημένες ή πιθαλογούμενες εξελίξεις.

Ας δούμε κάποιες από αυτές που θα είναι σε πρώτο πλάνο:

Αρχικά μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα τρέξει η διαδικασία απορρόφησης και συγχώνευσης της AXA Ασφαλιστική από την Generali. Έχει πάρει πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται και αυτή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ως προς τις εσωτερικές διαδικασίες που θα γίνει αυτή η απορρόφηση κυκλοφορούν διάφορα και κύρια ως προς τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν σήμερα στην ΑΧΑ και πόσες από αυτές θα διατηρηθούν μετά την συγχώνευση.

Επίσης, είναι άγνωστο τι θα γίνει και με τα στελέχη της ΑΧΑ Ασφαλιστική και κύρια με τον CEO της εταιρίας, τον Ερρίκο Μοάτσο, ο οποίος προς το παρόν ασκεί τα διοικητικά του καθήκοντα στην εταιρία αλλά και στο θεσμικό φορέα των ασφαλιστικών εταιριών την ΕΑΕΕ που είναι μέλος της διοίκησης και επικεφαλής επιτροπής. 

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις αναμένονται και στην Εθνική Ασφαλιστική κατά την περίοδο της μεταβίβασής της στην CVC Capital.

Οι τυπικές διαδικασίες είναι στην αρχή καθώς έχουν περάσει δύο και κάτι εβδομάδες από την απόφαση της Γ.Σ των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας που επικύρωσε την συμφωνία.

Πάντως, οι πρώτες κινήσεις όπως η μείωση των μελών του Δ.Σ της Εθνικής Ασφαλιστικής, με την αποπομπή εκπροσώπου των υπαλλήλων, και η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας δείχνουν ότι θα τρέξουν σύντομα και άλλες εξελίξεις διοικητικά και οργανωτικά.  

Άλλη ενδιαφέρουσα εξέλιξη που ενδέχεται να μπει σε πρώτο πλάνο είναι το πιθανολογούμενο deal Ελληνικής πολυμετοχικής ασφαλιστικής εταιρίας. Στις πρώτες περιγραφικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν υπήρξαν αντιδράσεις επιβεβαίωσης ή διάψευσης.

Ωστόσο, οι φήμες επιμένουν κάπου γράφτηκε και επωνυμία  εταιρίας ( και δεν εννοούμε τα Social Media)  που σημαίνει υπάρχει κινητικότητα και ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν.     Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *