ΕΟΠΥΥ: Καταχώρηση και στα βιβλιάρια υγείας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Στην υποχρέωση των γιατρών να συνταγογραφούν στα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων τα φάρμακα που καταχωρούν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αναφέρεται έγγραφο του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς και φαρμακοποιούς.
Το έγγραφο αυτό έρχεται λίγες μέρες μετά τις εξαγγελίες του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ Πετρόπουλου ότι σταδιακά θα καταργηθούν τα βιβλιάρια υγείας και θα απαιτείται μόνο ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα του ασφαλισμένου για την παροχή υπηρεσιών υγείας και φαρμάκων στους ασφαλισμένους.
Ειδικότερα στο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στις υγειονομικές περιφέρειες, τους ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους, υπενθμίζει οτι οι γιατροί πρέπει να καταχωρούν και στο βιβλιάριο όσα καταχωρούν στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης.
Επίσης οι φαρμακοποιοί πρέπει να ελέγχουν τα αναγραφόμενα και να καταχωρούν με τη σειρά τους την εκτέλεση της συνταγής από το βιβλιάριο υγείας
Ο ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζει ότι έαν δεν τηρούνται τα παραπάνω, προβλέπονται κυρώσεις, τόσο για τους γιατρούς που συνταγογραφούν, όσο και για τους φαρμακοποιούς που εκτελούν τις συνταγές.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *