ΕΟΠΥΥ : Νέες υπηρεσίες στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας

Ηλεκτρονική Υποβολή Ατομικών Αιτημάτων Παροχών Ασφαλισμένων 

Ο ΕΟΠΥΥ, με γνώμονα την άμεση, συνεχή αλλά και την ασφαλή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του, λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας COVID-19. 

Στο πλαίσιο αυτού, από Τρίτη 15/12/2020 το απόγευμα, παρέχεται πλέον η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής ατομικών αιτημάτων ασφαλισμένων για Παροχές του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (Φ.Α.Υ) (URL:https://eservices.eopyy.gov.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson/login.xhtml), χωρίς προσέλευση στις ΠΕ.ΔΙ, καταθέτοντας ηλεκτρονικά τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και παρακολουθώντας βήμα-βήμα την πορεία έγκρισης της αίτησης, μέχρι την κατάθεση πληρωμής στην Τράπεζα, που έχει δηλώσει ο δικαιούχος. Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι δύναται να καταθέτουν ηλεκτρονικά αιτήματα, που αφορούν στην αποζημίωση αιτημάτων Ειδικής Αγωγής και Οπτικών, τόσο των ιδίων, όσο και των προστατευόμενων μελών, που περιλαμβάνονται στην ασφαλιστική τους μερίδα.

Εντός του μήνα, η λίστα ατομικών αιτημάτων αναμένεται να επεκταθεί και στην κατηγορία των εξόδων μετακίνησης. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *