Επίθεση ransomware σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρία

Η αυστραλιανή ασφαλιστική εταιρεία Medibank Private Limited επιβεβαίωσε ότι η κυβερνοεπίθεση η οποία προκάλεσε διακοπή των διαδικτυακών υπηρεσιών την περασμένη εβδομάδα, ήταν μια επίθεση ransomware.

Η Medibank είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ασφαλειών υγείας της Αυστραλίας, με περισσότερους από 3,7 εκατομμύρια πελάτες και 4.000 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, David Koczkar, ζήτησε συγγνώμη για την προσωρινή διακοπή των υπηρεσιών και είπε ότι η έρευνα έδειξε ότι μια επίθεση ransomware ήταν υπεύθυνη για τα προβλήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δήλωσή του, οι υπηρεσίες λειτουργούν ξανά κανονικά.

Ο Koczkar ισχυρίστηκε ότι κανένα σύστημα δεν ήταν κρυπτογραφημένο κατά τη διάρκεια της επίθεσης, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ransomware επίθεση. Επιπλέον, ενώ συνεχίζεται η έρευνα, δεν έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία που να δείχνουν ότι τα δεδομένα πελατών έχουν κλαπεί από τους εισβολείς.

Η εταιρεία εντόπισε την ασυνήθιστη δραστηριότητα στο δίκτυό της την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και έκλεισε αμέσως τμήματα των συστημάτων της, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που εξυπηρετούν πελάτες, για να μειώσει τις πιθανότητες απώλειας δεδομένων ή περαιτέρω μόλυνσης.

Δύο ημέρες μετά, η αυστραλιανή ασφαλιστική εταιρεία Medibank έστειλε περίπου 2,8 εκατομμύρια emails και SMS για να ειδοποιήσει τους πελάτες της για το περιστατικό και να εξηγήσει γιατί υπήρξαν διακοπές υπηρεσιών.

Πηγή: secnews.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *