Επίσημα από την Ε.Ε η νέα ημερομηνία εφαρμογής της οδηγίας IDD για τα ασφαλιστικά προϊόντα

Στις 9 Μαρτίου 2018, εξέδωσε οδηγία για την μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης ισχύος την 1η Οκτωβρίου 2018. Σύμφωνα με την οδηγία, παρατείνεται έως την 1η Ιουλίου 2018 και η προθεσμία που είχε δοθεί στα κράτη μέλη για τη μεταφορά των νέων κανόνων στο εσωτερικό τους δίκαιο.
Η οδηγία 2016/97 αποσκοπεί στη βελτίωση της προστασίας των καταναλωτών ασφαλιστικών προϊόντων. Είχε εκδοθεί τον Δεκέμβριο του 2015 και επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή στις 23 Φεβρουαρίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία τα κράτη μέλη όφειλαν να την έχουν μεταφέρει.
Η αναβολή αποφασίσθηκε κατόπιν των εκτελεστικών κανόνων που εξέδωσε η Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2017. Η αναβολή αυτή θα δώσει τον χρόνο στον ασφαλιστικό κλάδο να προετοιμάσει καλύτερα τις αλλαγές που απαιτούνται ώστε να συμμορφωθεί προς τους εκτελεστικούς κανόνες.
Οι εκτελεστικοί κανόνες αφορούν:
τις απαιτήσεις εποπτείας και διακυβέρνησης των προϊόντων που ισχύουν για τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους διανομείς ασφαλιστικών προϊόντων,
τις υποχρεώσεις παροχής πληροφοριών και άλλους κανόνες που διέπουν τη διανομή των επενδυτικών ασφαλιστικών προϊόντων.
Η οδηγία εκδόθηκε χωρίς συζήτηση στα πλαίσια συνόδου του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων κατόπιν συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Κοινοβούλιο ενέκρινε την οδηγία την 1η Μαρτίου 2018.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *