Επιμένει Ελληνικά ο Prem Watsa της Fairfax. Βλέπει ανάκαμψη της οικονομίας και ευκαιρίες επενδύσεων

Επιμένει Ελληνικά ο Prem Watsa της Fairfax. Βλέπει ανάκαμψη της οικονομίας και ευκαιρίες επενδύσεων

O 67χρονος πρόεδρος και CEO της Fairfax Financial Holdings Ltd που επενδύει στην Ελλάδα στον ασφαλιστικό κλάδο ( Eurolife), στον τραπεζικό ( κατέχει το 18% στη Eurobank) αλλά και σε άλλους κλάδους ( Grivalia,Μυτιληναίος,Praktiker) εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά αισιόδοξος για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας και σταδιακή έξοδο από την κρίση.
Σε συνέντευξη του, στο Bloomberg, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Eurobank, είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη και σημείωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες αγωνίζονται να μειώσουν την τεράστια έκθεση που έχουν σε κόκκινα δάνεια, που ανέρχονταν σε 99,1 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Watsa, τόνισε πως η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ο κίνδυνος να εγκαταλείψει το ευρώ είναι σχεδόν μηδενικός.
Ακόμη ανέφερε “Έχουμε χάσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα. Είμαστε όμως μακροπρόθεσμοι επενδυτές. Οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Eurobank, της Grivalia,του Μυτιληναίου και του Praktiker κόστισαν 1,3 δις.δολάρια. Το fair value των επενδύσεων αυτών το Δεκέμβριο του 2016 ήταν 648 εκατ. δολάρια» Παρόλα αυτά «για τους επενδυτές αξίζει τον κόπο να εξετάσουν με προσοχή την Ελλάδα”
Φωτογραφία αρχείου : Ο Prem Watsa με τον CEO της Eurolife Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου σε εκδήλωση το περασμένο Μάιο, στα πλαίσια επίσκεψής του στην ΕλλάδαPost Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *