Επιστρέφει ο εφιάλτης των «κόκκινων» ασφαλιστικών μετά το λουκέτο της ΕVIMA

Ορατός είναι ο κίνδυνος να ξαναβρεθεί ο ασφαλιστικός κλάδος στο μάτι του «κυκλώνα» και να επανέλθουν τα σενάρια που θέλουν και άλλες ασφαλιστικές να απειλούνται με λουκέτο.
Την εκτίμηση αυτή κάνουν άνθρωποι της αγοράς που φαίνεται να έχει πλέον να αντιμετωπίσει, εκτός της κρίσης και της μειωμένης παραγωγής και το πρόβλημα με εταιρίες (κύρια του κλάδου του αυτοκινήτου) που δεν μπορούν να καλύψουν τα όρια φερεγγυότητας για την συνέχιση της λειτουργίας τους.
Ήδη κάποιες φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν και σχετική είναι η αναφορά σε τοπικό internet Portal της Κρήτης το οποίο αναφέρει ότι , «σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του flashnews.gr άλλες δύο εταιρείες από το χώρο των ασφαλειών, ετοιμάζονται να βάλουν ”λουκέτο”.»
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα, η μια εκ των δύο χαρακτηρίζεται ως μεγάλη εταιρεία του χώρου, ενώ διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της, μεγάλο κομμάτι της τοπικής αγοράς ασφαλισμένων αυτοκινήτων. ”Θα προκαλέσει αίσθηση η είδηση” λένε παράγοντες της αγοράς.
Στο μεταξύ στο δρόμο βγήκαν, χθες, οι εργαζόμενοι στην ασφαλιστική Εvima που έκαναν συγκέντρωση στη Σταδίου. Ενώ η Ομοσπονδία του κλάδου των εργαζόμενων στις ασφαλιστικές εταιρίες με ανακοίνωσή της καλεί την εποπτική αρχή (ΔΕΙΑ) «να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του θεσμού του Επιτρόπου, έτσι ώστε να προστατευτούν ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι και ο κλάδος συνολικά».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *