Επιστρέφονται από σήμερα οι πινακίδες ανασφάλιστων ΙΧ όταν ασφαλίζονται


Οδηγοί που έχουν εντοπιστεί με ανασφάλιστο όχημα και τους έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας θα μπορούν να πάρουν της πάρουν πίσω εφόσον ασφαλίσουν το όχημά τους και πληρώσουν το διοικητικό πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί.

3533553Αυτό προβλέπει η διάταξη νόμου που ψηφίστηκε στην Βουλή με πρωτοβουλία με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.
Στην σχετική διάταξη παραμένει σε ισχύ η προβλεπόμενη διοικητική ποινή περιόδου αφαίρεσης από έξι μήνες έως δύο χρόνια. Πού όμως αίρεται αν προσκομισθούν στην τροχαία το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και η πληρωμή του διοικητικού προστίμου που επιβάλλεται κατά την βεβαίωση της σχετικής παράβασης.
Η ρύθμιση αυτή αν και έχει προκαλέσει ενστάσεις από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιριών, που όμως έχουν ζητήσει να μειωθούν οι προβλεπόμενες διατάξεις για την χρονική διάρκεια της αφαίρεσης , έγινε σύμφωνα με το υπουργείο για την διευκόλυνση επαγγελματιών οδηγών, ιδιοκτητών επαγγελματικών οχημάτων, αγροτών αλλά και λοιπών ιδιωτών που χρησιμοποιούν τα οχήματα τους ως αναγκαίο μέσο εξυπηρέτησης των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *