Επιστροφή στις «ρίζες» για τον Αμερικανικό Ασφαλιστικό Όμιλο ΑΙG

Σε AIG μετονομάζεται η Chartis, σηματοδοτώντας την πλήρη ανάκαμψη του Ομίλου και την ισχυρή παγκόσμια παρουσία του.
Eιδικότερα, σε «AIG Europe Limited Υποκατάστημα Ελλάδος» και «AIG Ελλάς Α.Ε.» μετονομάστηκαν η «Chartis Europe Limited Υποκατάστημα Ελλάδος» και ο νόμιμος αντιπρόσωπός της «Chartis Ελλάς Α.Ε.» αντίστοιχα. Η συγκεκριμένη αλλαγή γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας επιστροφής των εταιριών της American International Group, Inc. (NYSE: AIG) στην ονομασία AIG και αντανακλά την πλήρη ανάκαμψη που σημείωσε ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι υποχρεώσεις του Ομίλου προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ ύψους $182 δισ. έχουν εξοφληθεί πλήρως, ενώ το μικτό κέρδος για το Federal Reserve και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ από την επένδυση που έγινε στην AIG ανέρχεται στα $15,1 δισ.

Η μετονομασία δεν επιφέρει καμία αλλαγή στα προϊόντα, τις καλύψεις και τα συμβόλαια της AIG ή στη δυνατότητα αποζημίωσης. Οι ίδιες ομάδες στελεχών συνεχίζουν να παρέχουν άριστες υπηρεσίες ανάληψης κινδύνων και εξυπηρέτησης συνεργατών και ασφαλισμένων, ενώ τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρίας παραμένουν ίδια.

Ο κ. Giuseppe Zorgno, Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Ελλάς Α.Ε. σχολίασε σχετικά:

«Ο Όμιλος της AIG έχει μια εξαιρετική ιστορία να διηγηθεί. Είναι η ιστορία ενός Ομίλου που συνάντησε σημαντικές προκλήσεις και τις ξεπέρασε με επιτυχία, εκπληρώνοντας με συνέπεια και ακεραιότητα τις υποχρεώσεις και υποσχέσεις του. Παράλληλα όμως, έχουμε και την ιστορία μιας εταιρίας με αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά που επί δεκαετίες εξελίσσεται και αναπτύσσεται, επιδεικνύοντας πάντα φερεγγυότητα και αξιοπιστία.

Το νέο κεφάλαιο το οποίο ξεκινά σήμερα για την εταιρία μας θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά, εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους συνεργάτες και ασφαλισμένους μας με το όνομα ενός παγκόσμιου και αυστηρά εποπτευόμενου ασφαλιστικού οργανισμού.»

Ως μέρος της μετονομασίας, η AIG παρουσίασε και το νέο της motto, τη φράση «Bring on tomorrow». «Το όνομα της AIG στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά επέστρεψε», σχολίασε ο Robert H. Benmosche, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AIG. «Η επιστροφή στο όνομα της AIG σηματοδοτεί μια εξαιρετική επιτυχία για τον Όμιλό μας. H φράση «Bring on tomorrow» υπογραμμίζει το σθένος και την επιμονή που δείξαμε – για την επίλυση προβλημάτων, την καινοτομία προς όφελος των ασφαλισμένων μας και τη λειτουργία μας ως μια παγκόσμια ομάδα. Αυτά τα χαρακτηριστικά μάς επέτρεψαν να είμαστε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αφήνοντας κέρδος για την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους Αμερικανούς φορολογούμενους.»

Η American International Group, Inc. (AIG) είναι ένας κορυφαίος διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός που εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 130 χώρες. Οι εταιρίες της AIG εξυπηρετούν επιχειρήσεις, οργανισμούς και ιδιώτες μέσα από ένα από τα πλέον εκτεταμένα δίκτυα γενικών ασφαλίσεων παγκοσμίως. Επιπλέον, οι εταιρίες της AIG είναι από τους κορυφαίους ασφαλιστές ζωής και συνταξιοδότησης στις ΗΠΑ. Η AIG είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τόκυο.

Στην Ελλάδα, η AIG αποτελεί ένα διαχρονικά σταθερό και φερέγγυο ασφαλιστικό οργανισμό αλλά και ένα βραβευμένο εργασιακό περιβάλλον, με ιστορία που ξεκινά το 1935.

H AIG είναι η εμπορική ονομασία των παγκόσμιων ασφαλιστικών υπηρεσιών της AIG Inc. που καλύπτει τους κλάδους περιουσίας, αστικής ευθύνης, ζωής και συνταξιοδότησης καθώς και τις γενικές ασφαλίσεις του ομίλου American International Group, Inc. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε το site στη διεύθυνση www.aig.com.gr. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας παρέχονται από θυγατρικές εταιρίες του ομίλου American International Group, Inc. Στην Ευρώπη, η κάλυψη παρέχεται από την AIG Europe Limited.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *