ΕΠΚΚ: Απαλλαγή για τα ακίνητα της Ασπίς Πρόνοια από κρατικές επιβαρύνσεις για επιτάχυνση των εκποιήσεων

Επιστολή ,προς τον Υπουργό Οικονομίας, κ.Χρήστο Σταικούρα, ‘εστειλε η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αιτώντας Νομοθετική ρύθμιση, για απαλλαγή  από κρατικές επιβαρύνσεις  (φόροι ,κ.α )στα ακίνητα της υπο εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας Ασπίς Πρόνοια.

Στην επιστολή της , η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει:

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

  Αναφερόμαστε στο μεγάλο πρόβλημα. που πάνω  από δέκα χρόνια, έχει προκύψει στην αποζημίωση των θυμάτων, από το κλείσιμο της Ασπίδος Πρόνοια .που ακόμα και σήμερα δεν έχουν εισπράξει την δικαιούμενη, αποζημίωση τους.

Επειδή, η εν λόγω εταιρεία ,διαθέτει ακίνητη περιουσία πολλών εκατομμυρίων ,όμως υπάρχουν “βάρη” προς το Κράτος , με αποτέλεσμα να παραμένουν τα ακίνητα στάσιμα χωρίς  να μπορούν να εκποιηθούν.

Επειδή, η αιτούμενη νομοθετική ρύθμιση , δεν θα ωφελήσει μόνο τους δικαιούχους αποζημίωσης της Ασπίδος, , αλλά και την ίδια την Εθνική  Οικονομία , αφού θα “ξεκλειδωθούν” περιουσιακά στοιχεία  ,θα έρθει ρευστότητα στην αγορά ,σε μια αγορά στριμωγμένη ποικιλοτρόπως από τις συνέπειες του covit 19

 Επειδή, το θέμα της αποζημίωσης των θυμάτων της Ασπίδος, το έχετε χειριστεί προσωπικά και  έχετε καταβάλει προσπάθεια επίλυσης αυτού, αλλά  όπως  γνωρίζετε δεν έχει λυθεί, πλήρως και οριστικά.Βεβαίως υπήρξε μία “ανάσα” στα θύματα από την νομοθετική ρυθμικη αποζημίωσης του 7% ,από το Επικουρικό Κεφάλαιο, τα οποία μέχρι σήμερα ,δεν έχουν καταβληθεί.

Ζητάμε,

Να φέρετε νομικό πλαίσιο, που να  απαλλάσει τα ακίνητα της Ασπίδος  από φόρους ,προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις , (απαιτήσεις Δημοσίου),ωστε να  δοθούν τα ακίνητα  για εκποίηση, να περιέλθουν τα χρήματα στην εκκαθάριση και να αποζημιωθούν  τα θύματα , στην νομοθετημένη αποζημίωση του 70%.

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Πιστεύουμε ότι, πρέπει νομοθετικά να σκύψετε στο πρόβλημα ,πρόβλημα που το γνωρίζετε και ως αρμόδιος Υπουργός , πρέπει να το λύσετε τώρα και  οριστικά γιατί είναι Δίκαιο ,ας μη παρατείνουμε το άγχος  και την ανασφάλεια  των θυμάτων της Ασπίδος !!!

                                                          Με Εκτίμηση

                                          Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                Ιωάννα ΜελάκηΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *