Επόπτης ή «λουκέτο» στην Ασφαλιστική Διεθνής Ένωσις ?


Με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρίες να ζητούν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Ασφαλιστική Διεθνής Ενωσις, σχετικά με την κάλυψη των εποπτικών της κεφαλαίων , με τον διορισμό επόπτη , τρέχουν οι προθεσμίες που έχει δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος .
Συγκεκριμένα τη δέσμευση της ασφαλιστικής περιουσίας της Διεθνής Ένωσις Ασφαλιστικής διέταξε η Τράπεζα της Ελλάδος, ως άμεσο διοικητικό μέτρο, εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρείας να καλύψει τα εποπτικά της κεφάλαια.
Η εταιρεία φέρεται ν είχε μεγάλο «άνοιγμα» τα τελευταία χρόνια (υπολογίζεται περίπου στα 16 εκατ. ευρώ) και είχε υποχρεωθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ πέρυσι το καλοκαίρι. Η εταιρεία κάλυψε μόλις 2,08 εκατ. ευρώ και πλέον, ύστερα από επανειλημμένες κλήσεις της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ΤτΕ, καλείται να καταβάλει μέχρι τις 15 Ιουλίου 2013 κεφάλαια ύψους 8 εκατ. ευρώ ή τουλάχιστον 6,4 εκατ. Ευρώ.

Ένα Σχόλιο - Γράψε ένα σχόλιο

 1. Καλημερα,

  Παρακαλω, γραψτε τα ολα. Το συνολικο ποσο της (ακομα μιας) αμαρτωλης εταιρειας, με τα διμηνα, τριμηνα συμβολαια στα αυτοκινητα και ασφαλιση κατοικιας με ενα τοις χιλιοις μικτο ασφαλιστρο σπιτιου ΜΕ ΣΕΙΣΜΟ, ειναι 27,000,000€.

  Να εποπτευσει τι ακριβως ο εποπτης? Τωρα ειναι, δυστυχως αργα.
  Θα μου πεις, η Δ.Ε. ειναι η μοναδικη? Οχι φυσικα.

  Οι μονοι που δεν φταινε παντως και θα την πληρωσουν, ειναι οι υπαλληλοι της εταιρειας.

  Οι διευθυνοντες ,το ΔΣ κλπ, εχει παρει τα..μετρα του, φανταζομαι…

  Αλλωστε ειναι γνωστος ο ασκητικος βιος των τεως ιδιοκτητων εταιρειων και του συναφιου τους.

  Reply

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *