Ερώτηση στη Βουλή από βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για την αποτίμηση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο Βουλευτής  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ε’ Αντιπρόεδρος Βουλευτής Αρκαδίας – Κίνημα Αλλαγής, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή που απευθύνεται στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών σχετικά με τα όσα αναφέρονται σε ανακοινώσεις του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Εθνική Ασφαλιστικής αναφορικά με την αποτίμηση της εταιρίας ενόψει και διαδικασιών πώλησης του 80% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η σχετική ερώτηση έχει ως εξής : 

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: 1) Τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη 2) Τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα Θέμα: Εθνική Ασφαλιστική- μεθόδευση ενεργειών για την μείωση της πραγματικής αξίας πώλησή της Κύριοι Υπουργοί, 

Η Εθνική Ασφαλιστική έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και παραμένει ένα σημαντικό κεφάλαιο για το κύριο μέτοχό της της Εθνική Τράπεζα Ελλάδας. Για την επιτυχημένη πορεία και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Εθνικής Ασφαλιστικής καθοριστικά έχουν συμβάλει οι εργαζόμενοι και συνεργάτες της. Είναι γνωστό ότι η προσπάθεια πώλησής της το προηγούμενα διάστημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύτηκε από ερασιτεχνικούς χειρισμούς που όχι μόνο δεν οδήγησαν στον επιδιωκόμενο στόχο αλλά επιβάρυναν την ίδια την Εθνική Ασφαλιστική. 

Οι εργαζόμενοι όμως σήμερα βρίσκονται σε αναστάτωση και με συνεχόμενες ανακοινώσεις τους στις 8 και 10 Σεπτεμβρίου καταγγέλλουν μεθοδεύσεις όσον αφορά την αποτίμηση της πραγματικής τρέχουσας αξίας της Εθνικής Ασφαλιστικής και συγκεκριμένα αναφέρουν : 

(8.9.2020)…. ελεγκτική εταιρία, σοβαρή, αξιόπιστη, μια από τις big four των εταιριών αυτού του κλάδου. Κάνοντας τον συστηματικό και διαρκή έλεγχό της, πρότεινε αλλαγές στις παραδοχές που ακολουθούσε η Εταιρία μας, αλλαγές που συνεπάγονται την αύξηση των απαιτούμενων αποθεμάτων, με λογική συνέπεια τη μείωση της κερδοφορίας της. 

Θέτοντας παράλληλα το ερώτημα πώς ο σύμβουλος πώλησης είναι και σύμβουλος του υποψήφιου αγοραστή.  (10.9.2020) …η καθαρή θέση της Εταιρίας μας, λοιπόν, σύμφωνα με τις επίσημες λογιστικές καταστάσεις, είναι σήμερα πάνω από ένα δισεκατομμύριο (1,05). Άρα, αυτό θα έπρεπε να είναι το κάτω όριο τιμής πώλησής της. Πώς το προσπερνάμε αυτό το όριο; …….ο μέτοχος, στα δικά του βιβλία τη μειώνει κατά πεντακόσια (500) εκατομμύρια, βάζοντας τον πήχη της πώλησης στα όρια του ξεπουλήματος. 

Μετά τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Ποια μέτρα θα λάβουν ώστε κατά την διαδικασία της αποτίμησης πριν την πώληση η καθαρή θέση της εταιρείας να αποτιμηθεί αντικειμενικά και να αποφευχθούν στρεβλώσεις εις βάρος των εργαζομένων 

2. Είναι αλήθεια ότι ο σύμβουλος πώλησης είναι και σύμβουλος του υποψήφιου αγοραστή; 

Αθήνα 17.9.2020 

Ο Ερωτών Βουλευτής Οδυσσέας ΚωνσταντινόπουλοςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *