Ερώτηση στη Βουλή για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Ερώτηση στη Βουλή  προς τον υπουργό Μεταφορών και Yποδομών για το θέμα με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα κατέθεσαν ο πρόεδρος  της Ελληνικής Λύσης και ένας ακόμη βουλευτής του κόμματος:

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :  

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη,22/11/2021

Των:      Κυριάκου  Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνου Χήτα ,Βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τον κ.Υπουργό Μεταφορών και Yποδομών

ΘΕΜΑ:    «Ανασφάλιστα οχήματα εντός της Ελληνικής Επικράτειας»

Κύριε Υπουργέ,

Πριν λίγες μέρες, το πανελλήνιο βίωσε σοκαριστικές στιγμές από τον άδικο θάνατο του άτυχου ταχυδιανομέα, στην Θεσσαλονίκη, που παρασύρθηκε από όχημα με υπερβολική ταχύτητα. Το δράμα της οικογενείας,όμως,επιτάθηκε από την ανευθυνότητα του οδηγού να οδηγεί ανασφάλιστος το μοιραίο όχημα. Το ανασφάλιστο αυτό όχημα, όπως και πολλά άλλα που κυκλοφορούν, σαν κινούμενες βόμβες, ανάμεσά μας, αποτελεί σοβαρή αιτία καταστρατήγησης του νόμου ,ενώ η εμπλοκή των ανασφάλιστων οχημάτων σε οδικά ατυχήματα προκαλεί πολλές δυσχέρειες στην διαδικασία αποζημίωσης των εμπλεκόμενων και μη ευθυνόμενων για τις σχετικές συγκρούσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

Ποιες δράσεις σκοπεύετε να αναλάβετε για την εξάλειψη του φαινομένου της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας, καθ ’ότι, η Ασφάλεια ενός οχήματος αποτελεί κοινωνικό αλλά και οικονομικό αγαθό, που συμβάλλει καθοριστικά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν με ευθύνη τρίτων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *