Ερώτηση στη Βουλή για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και τις θέσεις εργασίας

Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσαν Βουλευτές με την οποία ζητούν απαντήσεις σχετικά με τις διαδικασίες πώλησης καθώς και για τους εργαζόμενους στην εταιρία και στα εξωτερικά δίκτυα.

Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Σάκης Βαρδαλής, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου αναφέρει:

«Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησής της, κατέθεσε στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ σχέδιο κεφαλαιακών ενεργειών, που προβλέπει μεταξύ άλλων την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η διαδικασία αυτή είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αυτές τις μέρες γράφονται και ακούγονται πολλά, όπως ότι τις επόμενες μέρες η ΕΤΕ αναμένει την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών από τους επίδοξους αγοραστές.

Όπως είναι φυσικό, οι περίπου 800 εργαζόμενοι της εταιρείας είναι ανάστατοι, γνωρίζοντας πως το μόνο σίγουρο που έχουν επιφέρει οι ιδιωτικοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια είναι οι απολύσεις και η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ακόμη πιο έντονη είναι η ανησυχία σε εκείνο το -ιδιαίτερα πολυπληθές- κομμάτι των εργαζομένων το οποίο εργάζεται μέσω των δουλεμπορικών “εταιρειών ενοικίασης προσωπικού”, όπως και σε όσους δουλεύουν στα εξωτερικά δίκτυα πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι Υπουργοί:

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής;

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, σε ενδεχόμενη πώληση της εταιρείας, ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της εταιρείας;

Θα ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα τόσο των εργαζομένων μέσω “εταιρειών ενοικίασης προσωπικού”, όσο και των εργαζόμενων στις γραμματείες του εξωτερικού δικτύου πωλήσεων, για απευθείας πρόσληψη στην Εθνική Ασφαλιστική, ώστε να μπορούν με καλύτερους όρους να δώσουν τη μάχη για διατήρηση των θέσεων εργασίας τους;».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *