ΕΣΕΕ: Βελτίωση στις 120 δόσεις, αύξηση ορίου οφειλών για συνταξιοδότηση στις 50.000 ευρώ

Με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση συναντήθηκε χθες , 25 Ιουλίου 2019, το Προεδρείο της ΕΣΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα.

Κατά την συνάντηση η ΕΣΕΕ κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση προτάσεις για τον εξορθολογισμό της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας .

Σε σχέση με το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό οι προτεραιότητες που έθεσε η ΕΣΕΕ είναι:

Η βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η βελτίωση της ανταποδοτικότητας εισφορών – συνταξιοδοτικών παροχών στις νέες συντάξεις.

Υπολογισμός της σύνταξης στο σύνολο του επιχειρηματικού βίου.

Η αποκατάσταση των αδικιών ως προς την καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους πρώην ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Η διαγραφή των ασφαλιστικών εισφορών υγείας ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ για παροχές που δεν έλαβαν το διάστημα 2009 – 2016.

Η θέσπιση μόνιμης ρύθμισης για συνταξιοδότηση σε ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ με οφειλές έως 50.000 αντί των 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ο περιορισμός λήψης αναγκαστικών μέτρων για βεβαιωμένες οφειλές στο ΚΕΑΟ.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας δήλωσε σχετικά:

 «Η συνάντηση μας με τον κ. Υπουργό Εργασίας, λίγες μέρες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, μας έδωσε την δυνατότητα να του επισημάνουμε πως για το εμπόριο και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα προσλαμβάνει πλέον ιδιαίτερη σημασία η δρομολόγηση της πορείας προς μία σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη με ένα καλύτερο εργασιακό και ασφαλιστικό περιβάλλον.

Ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε για την επερχόμενη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε βάθος τετραετίας, ενώ θα θεσμοθετηθεί άμεσα το Λευκό Μητρώο των συνεπών επιχειρηματιών, μέσα από την αλλαγή του συστήματος «ΠΕΡΣΕΑΣ».  Στο ζήτημα των 120 δόσεων, ο κ. Βρούτσης δέχεται τις προτάσεις της ΕΣΕΕ για μείωση του επιτοκίου και του ύψους της κατώτατης δόσης, τόνισε όμως ότι αυτή είναι η τελευταία ρύθμιση και δεν θα δοθεί καμία παράταση υπαγωγής σε αυτήν. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες που τους παρέχει η ρύθμιση για διευθέτηση των χρεών τους.

Αναφορικά με το Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, τη δομή και την αναβάθμιση του οποίου ο Υπουργός έθεσε σε διαβούλευση, δηλώσαμε την ανεπιφύλακτη συμμετοχή της ΕΣΕΕ και αντίστοιχα θα καταθέσουμε ως τις 15 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένες προτάσεις στην κατεύθυνση της απλοποίησης και της λειτουργικότητάς του.

Τέλος, στο Ασφαλιστικό, είναι πολλές οι αδικίες και οι «ουρές» που έχει αφήσει πίσω του ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος. Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ είναι στην κατεύθυνση απόδοσης ασφαλιστικής δικαιοσύνης σε θέματα που αφορούν ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, στην ανταποδοτικότητα εισφορών – συντάξεων και σε πολλά άλλα, για τα οποία καταθέσαμε αναλυτικό υπόμνημα».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *