Εταιρία που σχετίζεται με την Ελληνική Εκκλησία εξαγοράζει ασφαλιστική εταιρία στη Ρουμανία

Η Ρουμανική οικονομική  ιστοσελίδα economica.net δημοσίευσε  άρθρο με κεντρικό τίτλο  “Η City Insurance, ο μεγαλύτερος ασφαλιστής στη Ρουμανία, πουλήθηκε σε εταιρία που σχετίζεται με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία”  

Σχετικό θέμα :Συμφωνία πώλησης στην I3CP Holdings ανακοίνωσε η City Insurance της Ρουμανίας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα το Ολλανδικό  fund I3CP που έχει έρθει σε συμφωνία για την εξαγορά  της CIty Insurance “ είναι ένας όμιλος εταιριών με εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα  και συνδέεται στενά με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.”
Επιπλέον αναφέρει  ότι η City Insurance έχει αυξημένη παρουσία στην αγορά της ασφάλισης αστικής ευθύνης  αυτοκινήτου (RCA) στην Ελλάδα. Εδώ να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα λειτουργεί με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών. 

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος τονίζεται και το γεγονός ότι αντασφαλιστής της City Insurance είναι επίσης η ελληνικών συμφερόντων Matrix. Ακόμη αναφέρεται στην συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της City Insurance του Ελληνικής καταγωγής, Επαμεινώνδα ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.  

Ενώ όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα της εταιρίας στο Εποπτικό Συμβούλιο της City Insurance συμμετέχει ο Σπύρος Μαυρόγαλος (Spyridon-Stavros MAVROGALOS) που μέχρι το 2016 ήταν διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Ασφαλιστική.

Σχετικά το επενδυτικό Fund   I3CP να επισημάνουμε ότι είχε ενδιαφερθεί σε μία από τις τελευταίες διαγωνιστικές φάσεις για την εξαγορά της  Εθνικής Ασφαλιστικής. Το Fund εκτός από την Ολλανδία που είναι η έδρα του διαθέτει και γραφεία στην Αθήνα.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *