Ετοιμάζεται deal της Εθνικής Ασφαλιστικής με το χαρτοφυλάκιο ζωής της International Life


Κινητικότητα στην ασφαλιστική αγορά για εταιρικά deals ενόψει της εφαρμογής από τις αρχές του 2016 των νέων κανόνων κεφαλαιακής επάρκειας, της γνωστής οδηγίας Solvency II, που αναμένεται να κυρωθεί και με νόμο στο επόμενο διάστημα από την Βουλή.

53251
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Καθημερινή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις μεταξύ της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Ιnternational Life για την μεταφορά του χαρτοφυλακίου ζωής της δεύτερης στην πρώτη.
Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα αναφέρει :
Οι συζητήσεις αφορούν τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life ύψους 23 εκατ. ευρώ και η ανάληψή του από την Εθνική Ασφαλιστική θα συνοδευτεί με τη μεταβίβαση στοιχείων του ενεργητικού, διπλάσιας σχεδόν αξίας, έτσι ώστε να καλύψει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών συνεχίζονται χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις, καθώς αναμένεται η επιλογή συμβούλου που θα πραγματοποιήσει την ακριβή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου, πριν υπάρξει οριστική συμφωνία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συζητήσεις αφορούν και την ευρύτερη συνεργασία των δύο εταιρειών με αξιοποίηση του ασφαλιστικού δικτύου της International Life για την πώληση προϊόντων ζωής της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Πηγή: kathimerini.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *