Ευνοϊκές ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των ταξιτζήδων

Σε τροπολογία από που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή περιλαμβάνονται μέτρα που έχουν ευνοϊκές επιδράσεις για συνταξιοδοτικό καθεστώς των αυτοκινητιστών, που αφορά περισσότερους από 80.000 επαγγελματίες.

Αναλυτικά, οι τέσσερις διατάξεις που αφορούν κυρίως ταξιτζήδες, δηλαδή περί τους 30.000 οδηγούς που έχουν συνάψει οποιασδήποτε φύσης σύμβαση με ιδιοκτήτες Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτων, αλλά και περί τους 50.000 ιδιοκτήτεςπου αυτοπροσώπως οδηγούν τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητά τους είναι οι εξής:

Ακολουθήστε μας στο Google News

– Δεν απαιτείται κατάθεση της άδειας οδήγησης για την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης και δίνεται η δυνατότητα συνέχισης της απασχόλησης.

– Δεν ζητείται πλέον ασφαλιστική ενημερότητα για την μεταβίβαση του οχήματος που έπεται τυχόν ακύρωσης της πώλησης.

– Δεν χρειάζεται ασφαλιστική ενημερότητα για μεταβίβαση του οχήματος σε σύζυγο ή τέκνο, αλλά οι νέοι ιδιοκτήτες αναλαμβάνουν την υποχρέωση αποπληρωμής των όποιων οφειλών.

– Δεν χρειάζεται ασφαλιστική ενημερότητα για αντικατάσταση οχήματος.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ειδική διάταξη νόμου, οι αυτοκινητιστές ταξί μπορούν να διατηρούν την ειδική επαγγελματική άδεια οδήγησης μέχρι την ηλικία των 69 ετών, ανεξάρτητα από την συνταξιοδότησή τους για λόγους ασφάλειας κλπ. Συνεπώς, το νέο ασφαλιστικό καθεστώς δίνει τουλάχιστον δυο έτη επιπλέον εργασίας.

Πηγή: insider.gr



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *