Ευρωκλινική Αθηνών: Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι δύο πρώτες Αυτομεταμοσχεύσεις Μυελού των Οστών

H Ευρωκλινική Αθηνών με γνώμονα τη διαρκή ενημέρωση των ασθενών και της ιατρικής κοινότητας ανακοινώνει την αποτελεσματική αντιμετώπιση δύο πολύ σοβαρών περιστατικών, τουΠολλαπλού Μυελώματος και Λεμφώματος υψηλής κακοήθειας σε δεύτερη υποτροπή.

4314Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Αιματολόγος Δρ. Ανδρέας Σαρρήςκαι η συνεργάτιδά του Ειδική Παθολόγος κ. Αλεξάνδρα Κάνταεφάρμοσαν τις θεραπείες Μεγαθεραπεία και Αυτομεταμόσχευση Μυελού των Οστών στην Ευρωκλινική Αθηνών.
Όσον αφορά το περιστατικό του Λεμφώματος, η ασθενής υποβλήθηκε σε συνδυαστική Θεραπεία (χημειοθεραπεία υψηλής δόσεως που ακολουθήθηκε από ενδοφλέβια χορήγηση στελεχιαίων κυττάρων) με αποτέλεσμα την επιτυχημένη επανεγκαθίδρυση του μυελού των οστών και την εξάλειψη του λεμφώματος σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργήθηκε μετά το εξιτήριο. Αντίστοιχη θεραπεία εφαρμόστηκε σε ασθενή που έπασχε από Πολλαπλό Μυέλωμα για τον οποίο ο έλεγχος μετά το εξιτήριο έδειξε ότι η παθολογική πρωτεΐνη δεν ανιχνεύεται πλέον στον οργανισμό. Επισημαίνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις οι ασθενείς είχαν ταχεία ανάρρωσηχωρίς αξιοσημείωτεςεπιπλοκές.
Το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ιατρών σε συνδυασμό με τις κορυφαίες εργαστηριακές και νοσοκομειακές υποδομές καθιστούν την Ευρωκλινική Αθηνών σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία περιστατικών που απαιτούν υψηλή εξειδίκευση και εξατομικευμένη θεραπεία. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Παύλος Τρυποσκιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωκλινικής: «Η ασθενοκεντρική φιλοσοφία της Ευρωκλινικήςεπικεντρώνει στην ικανοποίηση τηςανάγκης των ασθενών για πρόσβαση στις πλέον σύγχρονες ιατρικές μεθόδους και θεραπείες. Ηεπιτυχής εφαρμογή της Μεγαθεραπείας και της Αυτομεταμόσχευσης Μυελού των Οστών αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την ικανότητα και την εξειδικευμένη επιστημονική γνώση τωνιατρών της Ευρωκλινικής που αποτελούν εχέγγυα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση πολύ σοβαρών περιστατικών, όπως είναι το Λέμφωμα και το ΠολλαπλούνΜυέλωμα».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *