ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Φιλική προς τον ασθενή, φιλική και στο περιβάλλον!

Μετά την πιστοποίησή της ως η πρώτη πανευρωπαϊκά κλινική φιλική προς τον ασθενή, η Ευρωκλινική Αθηνών συνεχίζει να πρωτοπορεί, καθώς πιστοποίησε το κτίριο της ως κτίριο ενεργειακής κατηγορίας Β- από τις υψηλότερες που μπορεί να λάβει κτίριο γενικού νοσοκομείου -με έκδοση αντίστοιχου ενεργειακού πιστοποιητικού.

Η επιτυχία αυτή έγινε εφικτή μετά από παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέλυφος του κτιρίου εντός του πρώτου διμήνου του 2017, με τη χρήση πιστοποιημένης εξωτερικής θερμομόνωσης BAUER. Το σύστημα αυτό επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις και στην ουσία αποτρέπει τη διαρροή ενέργειας από το κτίριο προς το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα δεν αφήνει τις εξωτερικές συνθήκες του περιβάλλοντος να επηρεάσουν την εσωτερική θερμοκρασία.
Η επένδυση αυτή ήρθε να ολοκληρώσει μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί με επιτυχία τα τελευταία 3 χρόνια, όπως η αντικατάσταση των κεντρικών συστημάτων ψύξης, η γενική χρήση τεχνολογίας LED για φωτισμό και η εγκατάσταση έξυπνου συστήματος ελέγχου κατανάλωσης ενέργειας, που λειτουργεί με τη βοήθεια προηγμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Αμέσως μετά την πιστοποίηση του κτιρίου, ο κ. Δημήτριος Παπαϊωάννου, μηχανικός & project manager του Ομίλου Ευρωκλινικής τόνισε: «Το έργο αυτό που υλοποιήθηκε με τη βοήθεια ομάδας ειδικών μηχανικών, είχε σαν στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του κτιρίου, καθώς και των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Η προσπάθειά μας για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, μειώνοντας την καταναλισκόμενη ενέργεια στα κτίρια μας, εντάσσεται στη δέσμευση της εταιρείας για συνεχή βελτίωση και υιοθέτηση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών».Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *