Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την ανάγκη αποταμίευσης για συνταξιοδότηση

Μια ομάδα εννέα ευρωπαϊκών ενώσεων ανακοίνωσε την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Συνταξιοδότησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 29ης Νοεμβρίου 2021.

 Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να παρέχει μια πλατφόρμα από  ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων μερών για συζήτηση για το μέλλον των συντάξεων στη Ευρώπη και  την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανάγκη αποταμίευσης για συνταξιοδότηση.

Η επίτευξη της επάρκειας των συντάξεων είναι πράγματι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του χάσματος αποταμίευσης συντάξεων στην Ευρώπη και για την επίτευξη μιας οικονομίας που λειτουργεί για όλους. Αυτό απαιτεί, πρωτίστως, αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία των μακροπρόθεσμων αποταμιεύσεων και αποδόσεων.

Οι συμμετέχοντες σύλλογοι στοχεύουν να καθιερώσουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης ως ένα πολύ γνωστό και επαναλαμβανόμενο γεγονός στο Ευρωπαϊκό ημερολόγιο.

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης θα διοργανωθεί διαδικτυακά, δεδομένης της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας σχετικά με την πανδημία COVID-19. Θα ξεκινήσει με μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου και θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά από παρουσιάσεις και συζητήσεις που επισημαίνουν διαφορετικές πτυχές της πρόκλησης  για αποταμίευση στην Ευρώπη και προσδιορίζοντας πιθανές λύσεις.

Στους συμμετέχοντες συλλόγους περιλαμβάνονται:  η AGE Platform Europe, BETTER FINANCE, BEUC – The European Association of Consumer, European Association of Paritarian Institutions (AEIP), the European Banking Federation (EBF), EFAMA, the Federation of European Securities Exchange (FESE), Insurance Europe and Pensions EuropeΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *