ΕΦΚΑ: Οι προθεσμίες για την επιστροφή της εκκαθάρισης εισφορών και της δήλωσης κατηγορίας εισφορών για το 2021

Περίπου  56.987  μη μισθωτοί ( ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι)  για τους οποίους προέκυψε επιστροφή εισφορών από την εκκαθάριση του 2019 και δεν είχαν δηλώσει εγκαίρως ΙΒΑΝ  για την πίστωση της επιστροφής πρέπει  έως τις 14 Ιανουαρίου 2021 να δηλώσουν ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού στο www.efka.gov.gr – Ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία  ηλεκτρονικές υπηρεσίες -> Ατομικά Στοιχεία «Στοιχεία Επικοινωνίας». 

Για όσους δεν δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό επιστροφής τα ποσά που τους αναλογούν θα συμψηφιστούν με μελλοντικές εισφορές.

Εδώ να σημειώσουμε ότι από τους συνολικά 343.669 ασφαλισμένους που προέκυψε επιστροφή εισφορών από την εκκαθάριση εισφορών του 2019 το  μέσο πιστωτικό υπόλοιπο ήταν 606,17 ευρώ. Από αυτούς 185.069  δήλωσαν ότι επιθυμούν συμψηφισμό του ποσού με μελλοντικές εισφορές, σε 101.613 που είχαν δηλώσει εγκαίρως IBAN τραπεζικού λογαριασμού έγινε ήδη η πίστωση των ποσών που τους αναλογούν. 

Στο μεταξύ οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ ( ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι) πρέπει  έως τις 31 Ιανουαρίου 2021  να δηλώσουν ηλεκτρονικά  στο www.efka.gov.gr την επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας που επιθυμούν  για το 2021 για τους κλάδους Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής.

Για όσους δεν κάνουν την σχετική δήλωση, που θα ενεργοποιηθεί κατά την έκδοση των εισφορών Ιανουαρίου 2021, θα παραμείνουν  στην κατηγορία που είχαν δηλώσει το 2020. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

 1. ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ 318 ΕΥΡΩ,
  ΕΞΟΦΛΗΣΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ
  ΕΙΜΑΙ 2 ΜΗΝΕ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΜΟΥ,
  ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΑΝΑΣΑ.
  ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ, ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΩ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ.
  ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΥΤΟ- ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *