Ε.Π.Κ.Κρήτης: Αντίδραση για τη νομοθετική ρύθμιση για τα ασφάλιστρα στα ισόβια νοσοκομειακά

Ευνοούνται οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις και όχι οι καταναλωτές ,με το άρθρο 268 στο νομοσχέδιο για την “Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης- Ε.Π.Κ.Κρήτης-και επισημαίνει τα παρακάτω:

“Μόνο ΝΤΡΟΠΉ , για τους Κυβερνώντες, μπορεί να φέρει το έκτρωμα” άρθρο 268, για τους ασφαλισμένους καταναλωτές, που δεν είναι άλλο ,παρά αφαίρεση των δικαιωμάτων τους , και προνόμια μόνο για τις ασφαλιστικές εταιρείες…στρώσιμο “κόκκινου χαλιού”, μήπως και τους κακοκαρδίσουν ΄Ελεος  κύριοι….

Με  το άρθρο 268, του νομοσχεδίου, επιχειρείται, αφενός η κάμψη της προστασίας του ασφαλισμένου, στις νέες συμβάσεις και αφετέρου μία επέμβαση στις υφιστάμενες συμβάσεις ,μακροχρόνιων νοσοκομειακών ασφαλίσεων.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές, που έχουν συνάψει ασφάλιση υγείας ,είναι οι υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλίστρων σε κάθε επέτειο του ασφαλίστρου

  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1, στις νέες συμβάσεις, θα αρκεί να αναφέρονται μόνο τα αντικειμενικά και επαληθεύσιμα κριτήρια αναπροσαρμογής του πρώτου εδαφίου (πχ. δείκτης υγείας και ηλικία ασφαλισμένου), χωρίς να ειδικεύεται σε τι ποσοστό το κάθε κριτήριο συμμετέχει στην αναπροσαρμογή.

Έτσι, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κριτήρια αυτά ,κατά το δοκούν, χωρίς να μπορεί να ελέγξει ο ασφαλισμένος την τελική αναπροσαρμογή.

  Επιπλέον, η παρ.2 του άρθρου περιέχει μίαν εντελώς παράδοξη και παράλογη ρύθμιση, η οποία επιδοκιμάζει και ανέχεται την παραβίαση αρχής της διαφάνειας στην αναπροσαρμογή του ασφαλίστρου.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, μπορούν να παραβιάζουν τα κριτήρια και τους αντικειμενικούς δείκτες αναπροσαρμογής του ασφαλίστρου αφού σε περίπτωση που η αναπροσαρμογή βρίσκεται εκτός των ορίων και των παραγόντων και δεικτών της παρ.1, ενημερώνουν απλώς και παρέχουν διευκρινίσεις, για την απόκλιση 60 ημέρες, πριν την κάθε αναπροσαρμογη

Κατόπιν των παραπάνω, η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί την Κυβέρνηση, αφού αναλογιστεί τις Κρίσεις ,που έχουν τα τελευταία χρόνια , υπερφορτωθεί οι καταναλωτές, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν , να αποσύρει ‘άμεσα το άρθρο 268 , που δεν φέρει βελτίωση στο τομέα των ασφαλίστρων των καταναλωτών , αντίθετα θεωρείται αύξηση του κέρδους ,των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

               Η Πρόεδρος

 Της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα ΜελάκηΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *