Ζητούν παράταση για τους ελέγχους από τα ΚΤΕΟ των δίκυκλων

Η υποχρεωτικότητα του τεχνικού ελέγχου των δίκυκλων οχημάτων από τα ΚΤΕΟ έχει δημιουργήσει το αδιαχώρητο στους σταθμούς ελέγχου καθώς ο τεχνικός έλεγχος είναι απαραίτητος προκειμένου οι κάτοχοι τους τα ασφαλίσουν, αλλά και να μην υποστούν κυρώσεις.
Ετσι στο θέμα παρενέβη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ που ζητά να υπάρξει παράταση τριών εβδομάδων στις προθεσμίες με βάση τις οποίες οι κάτοχοι δίκυκλων μηχανών θα έχουν κυρώσεις. Συγκεκριμένα αναφέρει :
«Λόγω του ότι ο θεσμός τέθηκε σε εφαρμογή για πρώτη φορά, αφορά σε πάνω από 1 εκατ. δίκυκλα οχήματα σε όλη τη χώρα, δεν υπήρξε καμία επίσημη και συστηματική ενημέρωση των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών από το αρμόδιο υπουργείο σχετικά με την έναρξη του θεσμού αλλά και με το επιπρόσθετο κόστος εκπρόθεσμου ελέγχου, βάση του οποίου πολύ μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών καλούνται να δαπανήσουν το τριπλάσιο της κανονικής αξίας του ελέγχου ΚΤΕΟ, είχε ως αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να δημιουργηθεί πολύ μεγάλος συνωστισμός σε όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ της Ελλάδος και έντονη δυσαρέσκεια για την ελλιπή σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές.
Αποτέλεσμα ήταν όλα τα αδειοδοτημένα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ να λειτουργούν από το πρωί μέχρι το βράδυ με λίστα αναμονής που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν ακόμη και τις 5 ώρες. Παρ’ όλες τις προσπάθειες των εργαζομένων Ιδιωτικών ΚΤΕΟ δεν κατέστη εφικτό να εξυπηρετηθεί μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών μοτοσικλετών με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν άδικα και άσκοπα με σημαντικά για την σημερινή εποχή ποσά τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ.

Σε αυτά τα πλαίσια και λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και πρόνοιας παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε έκδοση παράτασης 3 εβδομάδων επί του προγράμματος πρόσκλησης ΜΟΤΟ της Περιφέρειας με σκοπό να διεξαχθούν όλοι οι προβλεπόμενοι τεχνικοί έλεγχοι ομαλά και να υπάρξει ανακούφιση σε πολύ μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών μοτοσικλετών.

Σε διαφορετική περίπτωση δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΜΟΤΟ θα πρέπει να επιβαρυνθούν άδικα και άσκοπα με το τριπλάσιο σχεδόν της αξίας τεχνικού ελέγχου. Οπως ενημερωνόμαστε από σήμερα το πρωί ορισμένες Περιφέρειες ανακοίνωσαν ήδη παράταση του προγράμματος πρόσκλησης.».

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *