Ζητούν 400.000 ευρώ από ιδιωτική κλινική, πλαστικό χειρούργο και ασφαλιστική εταιρία για θάνατο συγγενούς τους από ιατρική αμέλεια

Με εξώδικη διαμαρτυρία μετά προσκλήσεως κινήθηκαν νομικά δύο κάτοικοι Καρπάθου κόρη και χήρος σύζυγος 69χρονης Καρπάθιας κατά ενός ιατρού-πλαστικού χειρουργού, μιας ιδιωτικής κλινικής και μίας ασφαλιστικής εταιρείας ζητώντας τους 400.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εξώδικη δήλωση τους η μητέρα της πρώτης και σύζυγος του δεύτερου απεβίωσε τον Μάρτιο 2020 σε ηλικία μόλις 69 ετών στο νοσοκομείο της Ρόδου με αιτία θανάτου «πολυοργανική ανεπάρκεια, σηπτική καταπληξία, διάτρηση εντέρου» λόγω παράνομης και υπαίτιας πράξης του ιατρού πλαστικού χειρουργού. 

Όπως ισχυρίζονται κατά τη διάρκεια και μετά την ιατροχειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη η θανούσα μια εβδομάδα πριν το θάνατό της σε χώρο της ιδιωτικής κλινικής, και κατά την εκτέλεση των ιατρικών του καθηκόντων, παρέβη την υποχρέωση επιμελείας του να ενεργήσει σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές της ιατρικής επιστήμης. Ειδικότερα, πριν από την επέμβαση  παρέπεισε τη θανούσα ότι έχρηζε αισθητικής παρεμβάσεως στο σώμα της, ενώ κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και κατά τη διάρκεια της επέμβασης προέβη σε σοβαρότατα ιατρικά λάθη που οδήγησαν στη διάτρηση του εντέρου της ασθενούς και εν συνεχεία δεν εκτίμησε την κακή μετεγχειρητική πορεία της και παρέλειψε να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της υγείας της.

Η συγγενής τους διατηρούσε στην Κάρπαθο ιδιωτική επιχείρηση, την οποία λειτουργούσε με τη συνδρομή της κόρης της, καθώς έπασχε από χρόνιας μορφής βαριά κατάθλιψη, για την οποία λάμβανε και φαρμακευτική αγωγή. 

 Στις 12-03-2020 και ενώ κόρη της επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, την ενημέρωσε ότι είχε μεταβεί αεροπορικώς στην Αθήνα για να κάνει κάποια παραγγελία για την επιχείρηση, γεγονός που την ξάφνιασε και  ανησύχησε την οικογένειά τους, αφού δεν είχε γίνει καμία αναφορά στο συγκεκριμένο ταξίδι και γνώριζαν την εύθραυστη ψυχοσύνθεσή της.  Εξάλλου η μετάβαση αυτή τους ανησύχησε και για έναν επιπλέον λόγο, ήτοι ήταν πράγματι περίεργο ότι μετέβη στην Αθήνα όχι μόνο απροειδοποίητα αλλά και σε μια περίοδο που υπήρχε γενικότερη ανησυχία και φόβος για την ασθένεια COVID-19 αλλά και τα μέτρα περιορισμού που ακούγονταν ότι θα εφαρμοστούν και στην Ελλάδα.  Οι συγγενείς της προσπάθησαν να τη μεταπείσουν να επιστρέψει άμεσα στην Κάρπαθο, κι έτσι εκείνη τους υποσχέθηκε ότι θα έκανε στις 14-03-2020 με την πρώτη πρωινή πτήση

Τότε ήταν και η τελευταία φορά που επικοινώνησαν μαζί της καθώς έκτοτε έχασαν τα ίχνη της. Όπως αναφέρουν δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν ούτε στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε, ούτε και στο κινητό της τηλέφωνο.  Έντρομοι και απελπισμένοι επικοινώνησαν σχεδόν με όλα τα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς αποτέλεσμα και την επόμενη ημέρα επικοινώνησαν με τις ιδιωτικές κλινικές των Αθηνών, και τότε έκπληκτοι ενημερώθηκαν ότι η συγγενής τους νοσηλευόταν στους χώρους της καθ’ ης ιδιωτικής κλινικής, κατόπιν τελέσεως αισθητικής επέμβασης και δη χειρουργείου λιποαναρρόφησης κορμού. Οι συγγενείς της τότε έμειναν κατάπληκτοι από το γεγονός καθώς δεν είχαν καμία ιδέα ότι η συγγενής τους επρόκειτο να τελέσει κάποια επέμβαση και δεν είχε εκφράσει ποτέ κάποιο παράπονο για το βάρος της.

Όταν κατάφεραν μετά από μια σχεδόν ολόκληρη ημέρα να μιλήσουν με τη συγγενή τους το μόνο που τους είπε ήταν ότι πονάει και δεν μπορεί να αναπνεύσει ενώ σε επικοινωνία που είχαν με τον γιατρό τους είπε ότι επρόκειτο για μια τυπική επέμβαση, και υπονόησε ότι η συγγενής τους είναι «γκρινιάρα» και πως δεν της έδιναν εξιτήριο επειδή έχει κατάθλιψη και δεν ήθελαν να είναι μόνη της στο ξενοδοχείο.

Την επόμενη ημέρα ο ιατρός σε νέα επικοινωνία που είχαν τους ανέφερε ότι όλο παραπονιέται ότι πονάει, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει 300€ την ημέρα και καλύτερα να φύγει. Έτσι με αυτή την αιτιολογία  έδωσε στη συγγενής τους εξιτήριο την αμέσως επόμενη ημέρα παρόλο τον μειωμένο αιματοκρίτη και χωρίς περαιτέρω οδηγίες.  

Στις 17-03-2020 η μητέρα και σύζυγος αντίστοιχα επέστρεψε στην Κάρπαθο, όπου και το θέαμα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστικό καθώς έδειχνε  παχιά, πρησμένη στην κοιλιά, κουρασμένη, και είχε μελανιές στην κοιλιά, κάτω από το στήθος και στην πλάτη χαμηλά, είχε όμως και σοβαρή δυσκολία στην αναπνοή, τόσο σοβαρή που τηλεφώνησε η κόρη της έντρομη στον ιατρό που της έκανε την επέμβαση και έλαβε την οδηγία να κάνει αξονική. Πράγματι την επόμενη ημέρα μετέβησαν στο κέντρο υγείας στην Κάρπαθο, όπου κατόπιν τελέσεως ακτινογραφίας διαπιστώθηκε ότι «φαινόταν κάτι» στον πνεύμονα και για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο της Ρόδου, η οποία έγινε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.   Στο νοσοκομείο της Ρόδου η ασθενής διεκομίσθη με συμπτώματα δύσπνοιας θωρακικού πόνου αιματώματος στο υποδόριο και σκληρίας στο υπογάστριο. Εκεί ξεκίνησε ένας τεράστιος αγώνας να αντιμετωπιστεί το περιστατικό, καθώς υπήρχε αναζήτηση της αιτίας της ιατρικής της κατάστασης. 

 Στις 20-03-2020 ο θεράπων ιατρός του νοσοκομείου Ρόδου ενημέρωσε την κόρη της ασθενούς ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με το νοσοκομείο Ρόδου ο ιατρός που έκανε την επέμβαση από την Αθήνα και τους έδωσε οδηγίες για τον τρόπο αντιμετώπισης της υγείας της ασθενούς καθώς τους ενημέρωσε ότι πρέπει να έχει τρυπήσει το έντερο. Κατόπιν όλων αυτών και αφού διαπιστώθηκε υγρή συλλογή στο κοιλιακό τοίχωμα και επιβεβαιώθηκε στο υπερηχογράφημα κοιλίας, έγινε διαγνωστική παρακέντηση του κοιλιακού τοιχώματος με αναρρόφηση δύσοσμου θολερού υγρού.   Ταυτόχρονα είχε πνευμονική εμβολή και προέβησαν σε χειρουργική επέμβαση, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 20-03-2020.  Την επόμενη μέρα η συγγενής τους κατέληξε.

Ετσι, υποστηρίζουν οι συγγενείς της 69χρονης πως ο θάνατος της συγγενούς τους οφείλεται σε βαριά αμέλεια του ιατρού πλαστικού χειρουργού καθώς τρύπησε το έντερο της ασθενούς σε επέμβαση ρουτίνας. Επίσης, παρόλο που είχε σαφείς ενδείξεις για την κακή μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς, καθώς αυτή πονούσε και διαμαρτυρόταν συνεχώς για δύσπνοια, δεν έδωσε την οφειλόμενη προσοχή και δεν προέβλεψε τη δυσμενή εξέλιξη της υγείας της και δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες, με αποτέλεσμα να προκληθεί αιτιακά ο θάνατός της, καθώς ο οργανισμός της, τελών ήδη σε σηπτική κατάσταση δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει μετά την επέμβαση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η κόρη και ο σύζυγος της 69χρονης καλούν τον ιατρό πλαστικό χειρουργό, την ιδιωτική κλινική και την ασφαλιστική εταιρεία να καταβάλουν αλληλεγγύως και εις ολόκληρον ως αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης το ποσό των 200.000 ευρώ στον καθένα και τα έξοδα κηδείας άλλως θα προχωρήσουν στην άσκηση αγωγή εναντίον τους. 

Πηγή:.dimokratiki.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *