Ηλίας Μόσιαλος : Ύφεση της πανδημία στην Ελλάδα με τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού. Γιατί έκανα το εμβόλιο της AstraΖeneca;

Ο διακεκριμένος καθηγητή οικονομικών της υγείας κ. Ηλίας  Μόσιαλος μιλώντας σήμερα σε διαδικτυακή εκδήλωση της ασφαλιστικής εταιρίας  Generali και της Affidea με θέμα “Covid-19 Η επόμενη μέρα στην Υγεία” σε ερωτήσεις που δέχθηκε σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca και για ποια από τα εμβόλια θεωρεί πιο ασφαλή, απάντησε ότι δεν μπορεί να πάρει θέση πάνω στο θέμα αυτό.

Ωστόσο ανέφερε ότι ο ίδιος έκανε το εμβόλιο της AstraZenaca από επιλογή.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στο εμβολιαστικό κέντρο που έπρεπε να εμβολιαστεί είχε ραντεβού πρωινές ώρες που οι εμβολιασμοί γίνονταν με το εμβόλιο της Pfizer ενώ το απόγευμα με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Άλλαξε , όπως είπε, θέση ραντεβού και πήγε το απόγευμα για να εμβολιαστεί με αυτό της Astrazeneca, καθώς στη Ελλάδα όλοι οι επώνυμοι που εμβολιάστηκαν συμβολικά πρώτοι έκαναν το εμβόλιο της Pfizer θέλοντας να δώσει το μήνυμα ότι είναι εξίσου ασφαλές.

Σχετικά με τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν σε ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca ανέφερε ότι αντίστοιχες επιπλοκές έχουν παρουσιαστεί στην Αμερική και σε εμβολιασμένους με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Συμπλήρωσε , λέγοντας, για αυτές δεν έγιναν αναφορές και δεν έφτασαν για εξέταση από την αρχές που εξετάζουν τα ασφάλεια και την καταλληλότητα των εμβολίων, τονίζοντας ότι τα εμβόλια που γίνονται στην Ε.Ε είναι ασφαλή. 

Σχετικά με το πότε βλέπει να υπάρχει κάμψη της πανδημίας είπε ότι πιστεύει ότι με τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού στην Ελλάδα και την κάλυψη των ηλικιών από 50 ετών και πάνω θα σημειωθεί σημαντική ύφεση και βλέπει ένα νέο κύμα έξαρσης προς τον Δεκέμβριο σε αυτούς δεν θα έχουν εμβολιαστεί.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *