Ηλίας Τσολάκης (Πρόεδρος ΠΟΑΔ) : Ο επαγγελματίας ασφαλιστής είναι δίπλα στον ασφαλισμένο

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ) , Ηλίας Τσολάκης,  που έχει μέλη της συλλόγους και ενώσεις ασφαλιστών απ όλη την Ελλάδα, μιλά στο asfalisinet.gr και στον Γιάννη Χαρονικολάου για μια σειρά από θέματα που αφορούν την ασφαλιστική βιομηχανία στην Ελλάδα, τους διαμεσολαβούντες στην ασφάλιση, τις νέες τεχνολογίες , την υπασφάλιση και τις σχέσεις καταναλωτών και ασφαλιστών.

Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας :  

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ερώτηση: Το 2022 είναι μια χρονιά που στην ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλάζουν πολλά στο εταιρικό πεδίο κύρια από εξαγορές  που έγιναν ή είναι επίσημα δρομολογημένες να γίνουν. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας  για τις αλλαγές αυτές από την σκοπιά των διαμεσολαβούντων στην ασφάλιση; 

Απάντηση:     Οι Επαγγελματίες Έλληνες διαμεσολαβούντες είναι  φτιαγμένοι από σκληρό υλικό ,οι εξαγορές , οι συγχωνεύσεις αλλά και οι μεταβολές στην ασφαλιστική αγορά τους αγγίζουν μόνο κάτω από το πρίσμα των εσωτερικών διαδικασιών των εταιρειών που συνεργάζονται  δλδ αλλαγές στις συμβάσεις τους ,στα τιμολόγια των προϊόντων που πουλάνε αλλά και στις διαδικασίες ανάληψης των κινδύνων. Οι περισσότεροι εξ ημών λειτουργούμε πάντα με γνώμονα το συμφέρον του πελάτη μας οπότε ότι αγγίζει τον ίδιο και τις ανάγκες του αγγίζει και εμάς. 

Ερώτηση:Η Ελλάδα είναι υποασφαλισμένη σε σχέση με άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Οι λόγοι και αιτίες διάφορες.Ποιες είναι οι θέσεις και  οι προτάσεις σας για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης; 

 Απάντηση: Η καθολικότητα σε κάποιους κλάδους ασφάλισης είναι η λύση στο πρόβλημα της υπασφάλισης στην Ελλάδα ,τόσο της περιουσίας του  πολίτη αυτής της χώρας αλλά και της υγείας του και της σύνταξης του

 Το σίγουρο είναι ότι ο τρίτος πυλώνας ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ακούγεται και προπαρασκευάζεται δεν ήρθε αλλά ούτε και φαίνεται φως στο τούνελ ως λύση στο πρόβλημα της ασφάλισης των νεώτερων γενεών.  Τα ακούσματα όλων μας από τους νεώτερους Ελληνες ,τα παιδιά μας ,τα παιδιά των φίλων μας είναι ότι αν είχαν το δικαίωμα επιλογής της ασφάλισης των σίγουρα θα διάλεγαν μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία . 

Η φορολογική απαλλαγή και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στον Ελληνα φορολογούμενο μπορούν να γίνουν βατήρας για άλμα προς τα επάνω της ασφαλιστικής αγοράς. 

Ερώτηση:Η τεχνολογία φέρνει αλλαγές σε όλο το φάσμα της ασφαλιστικής βιομηχανίας από τις εταιρίες μέχρι την διανομή αλλά και στις συνήθειες των  καταναλωτών. Πως βλέπετε αυτές τις αλλαγές και ποιες πρέπει να είναι οι κινήσεις από την πλευρά των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για να ανταποκρίνονται στις  νέες συνθήκες ;  

 Απάντηση: Η τεχνολογία και οι νέες δυναμικές που μπορεί να αναπτυχθούν μέσα απο τις καινοτόμες ιδέες της ασφαλιστικής βιομηχανίας σίγουρα είναι σταθμός τόσο για εμάς τους παλαιότερους αλλά και εργαλεία ανάπτυξης για τους νεότερους διαμεσολαβητές. Η δύναμη της πληροφόρησης μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών από την μια είναι ευλογία για τον υποψήφιο Έλληνα καταναλωτή ο οποίος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα απο μια πολύ μεγάλη παλέτα ομοιογενών προϊόντων , από την άλλη όμως η κακοδιαχείριση και η υπερβολή κάποιων παράπλευρων καναλιών διανομής ασφαλιστικών προϊόντων μπορεί να οδηγήσει τον Ελληνα σε εσφαλμένη αγορά και στο τέλος να κατηγορηθεί όλη η ασφαλιστική βιομηχανία. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και η ΠΟΑΔ είναι από τις πρώτες κλαδικές φωνές που βγήκε να καυτηριάσει τέτοιες πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού. 

 Σύσσωμη και όχι διασπασμένη η διαμεσολάβηση πρέπει να στραφεί κατά των αγκυλώσεων που οδηγούν τον κλάδο διασπασμένο στην λαιμητόμο των εταιριών. 

Ερώτηση:Ποιο είναι το μήνυμα που θα στέλνατε στους καταναλωτές σχετικά με την χρησιμότητα της ιδιωτικής ασφάλισης αλλά και της ανάγκης να έχουν εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης; 

Απάντηση: Η ιδιωτική ασφάλιση είναι το πιο ευωδιαστό λουλούδι στον κήπο αυτής της ανάγκης του καταναλωτή παγκόσμια  . Καμία άλλη βιομηχανία παροχής υπηρεσίας δεν στέκεται τόσο πολύ σε διάρκεια και σε ποιότητα υπηρεσιών όσο ο Επαγγελματίας Διαμεσολαβητής δίπλα στον Ελληνα ασφαλισμένο . 

Το μήνυμα μου είναι ένα αγκαλιάστε τις ανάγκες σας μέσα από τον επαγγελματία διαμεσολαβητή

Η απομάκρυνση από το πρόβλημα που λέγεται ανάγκη ασφάλισης επιτείνει το μέγεθος και αυξάνει τον κίνδυνο να μην βρεθεί καμία λύση όταν έρθει η ώρα της αλήθειας , γιαυτό θα πρέπει  να προετοιμάζουμε το μέλλον μας. 

 Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλα τα Σωματεία μέλη μας που με αγάπη στέκονται δίπλα μας και στηρίζουν τις ενέργειες μας. Η Ομοσπονδία στην οποία ανήκουμε έχει όραμα την δημιουργία πολλών έργων – δράσεων που σκοπό θα έχουν ένα προστατευμένο περιβάλλον για κάθε Ελληνα διαμεσολαβητή. 

Το προφίλ της ΠΟΑΔ 

Η ΠΟΑΔ αποτελεί την μοναδική Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε 12 Νοεμβρίου 1983 με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ασφαλιστών Π.Ο.Ε.Α με πρωτοβουλία της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και την σύμπραξη του Συνδέσμου Πρακτόρων Ασφαλιστικών Εταιρειών Θεσσαλονίκης , της Ενώσεως Ασφαλιστών Θεσσαλίας και του Συλλόγου Ασφαλιστών Λαρίσης . Στις 2 Μαΐου του 1997, τροποποιήθηκε το καταστατικό της και μετονομάστηκε σε Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Πρακτόρων Π.Ο.Α.Π. Διαβάστε περισσότεραΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *