Η “άνοδος και η πτώση” του ασφαλιστή…που είδε τα ακίνητά του να βγαίνουν στο σφυρί!

Τέσσερα ακίνητα του ασφαλιστή Γιώργου Κούμπα βγήκαν χθες στο σφυρί σε δημόσιους πλειστηριασμούς. Πρόκειται για ακίνητα που ανήκουν στην Koumbas Development.
Στο ποιος είναι ο Γιώργος Κούμπας και πως οδηγήθηκαν στο πλειστηριασμό τα ακίνητά του αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα newmoney.gr
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων: Ο πρωταθλητής των υπεραξιών, άσος στο παιχνίδι των μετοχών, καταποντίστηκε και τώρα οι τράπεζες κατέσχεσαν και βγάζουν σε πλειστηριασμό τα τέσσερα σπίτια της Koumbas Development στο Ψυχικό – Η πορεία του «γκουρού των ασφαλιστικών πρακτορεύσεων» που έκανε τις κερδοσκοπικές αγοραπωλησίες τέχνη

Σχετικά με την πορεία του στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης το δημοσίευμα επισημαίνει:

Με ρίζες από εύπορη οικογένεια της Μυτιλήνης με σχέσεις στη Ρουμανία, ο κ. Κούμπας γεννήθηκε στην Αθήνα. Aπόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών μαζί με τον πατέρα του -που υπήρξε στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας- ως νεαρός μετακινήθηκε σε Μυτιλήνη και Ρόδο. Θα εισαχθεί στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο τμήμα Χημικών Μηχανικών. Μετά την αποφοίτησή του γρήγορα θα στραφεί σε άλλο αντικείμενο. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει να εργάζεται για να βγάλει τα προς το ζην στην ασφαλιστική εταιρεία «Πλυτά», μία από τις γνωστές επιχειρήσεις της τότε εποχής.
Ανθρωπος ικανός, θα διαπιστώσει ότι αυτή η δουλειά κρύβει ευκαιρίες και χρήματα. Κάπως έτσι, θα μεταγραφεί στην ασφαλιστική ΑΣΤΗΡ, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, λόγω σχέσεων του πατέρα του και το 1973 θα κάνει «κάτι δικό του». Θα δημιουργήσει δηλαδή τις Ασφάλειες Γ. Κούμπας ΕΠΕ και λίγα χρόνια αργότερα την Κούμπας & Σία Εκπρόσωποι Ασφαλιστικών Εταιρειών Α.Ε. Ο ίδιος θα συνδικαλιστεί, θα δει τις ευκαιρίες που έρχονταν με την ανάδυση τότε του ΠΑΣΟΚ και θα καινοτομήσει τοποθετούμενος για πρώτη φορά στις ασφαλίσεις τραπεζικών εργασιών, την ασφάλιση ευθυνών διοικητικών συμβουλίων και τη διαμεσολάβηση ασφαλίσεων.

Πηγή : newmoney.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. Η μόστρα και τα εφφέ με την μίσθωση πολυτελών γραφείων μπροστά απο το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο , δηλαδή στην ακριβότερη περιοχή της Αθήνας και όχι μόνο, δεν ηταν μια απο τις απερίσκεπτες κινήσεις του?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *