Η άρση των capital Controls και τα χαμηλά επιτόκια καταθέσεων…ανοίγουν την αγορά των Unit linked των ασφαλιστικών

Θετικά υποδέχεται η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά την πλήρη κατάργηση των Capital Controls καθώς στην αγορά  θεωρούν ότι λειτουργούσαν ανασταλτικά στην ανάπτυξη και διάθεση επενδυτικών προϊόντων συνδεδεμένα με ασφάλιση, τα γνωστά unit linked.

Άλλωστε μετά την επιβολή τους, το 2015, ο συγκεκριμένος κλάδος των ασφαλιστικών εταιριών είχε κάθετη πτώση ενώ στην προ capital Controls εποχή ήταν κύριος μοχλός αύξησης της παραγωγής του κλάδου ζωής.

Επιπλέον  οι ασφαλιστές έχουν ένα ακόμη λόγο να θεωρούν ότι μπορούν να αναπτυχθούν καλύτερα στον τομέα της διάθεσης αυτών των προϊόντων από το γεγονός ότι τα τραπεζικά επιτόκια καταθέσεων κινούνται από χαμηλό ως αρνητικό επίπεδο.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μέρος των επενδυτών ή καταθετών θα προτιμήσουν την τοποθέτηση των χρημάτων τους σε ασφαλιστικά επενδυτικά προϊόντα ενώ οι ασφαλιστικές εταιρίες θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια στην σύνθεση των χαρτοφυλακίων αυτών των προϊόντων, καθώς δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων στο εξωτερικό.  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *