Η αντίδραση του Συλλόγου των Υπαλλήλων για την ανακοίνωση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής με αφορμή την σημερινή απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση του 90,01% του μετοχικού κεφαλαίου της ασφαλιστικής στο Fund CVC Capital, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα παρακάτω:

Τίτλοι τέλους στην Ιστορία;

Συνάδελφοι, 

Σήμερα, 26 Μαρτίου 2021, παίχτηκε η τελευταία πράξη του ξεπουλήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το απόγευμα ο κ. Μυλωνάς ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. της τράπεζας συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση για να ολοκληρώσει το εθνικό έγκλημα. 

Οι: 

Κώστας Μιχαηλίδης 

Παύλος Μυλωνάς 

Χριστίνα Θεοφιλίδη 

Γκίκας Χαρδούβελης 

Αβραάμ Γούναρης 

Anne Marion Bouchacourt 

Wietze Reehoorn 

Elena Ana Cernat 

Matthieu Kiss 

Αικατερίνη Μπερίτση 

JP Rangaswami 

Περικλής Δρούγκας 

προχώρησαν στην εκτέλεση του ξεπουλήματος.  

Επιλέχτηκε μια μέθοδος αποτίμησης που αφορά αποκλειστικά την κερδοφορία, και συγκεκριμένη τη μερισματική απόδοση, δηλαδή η προς αποτίμηση εταιρεία πρέπει να διανέμει μέρισμα, κάτι που δε συμβαίνει στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η μέθοδος αυτή είναι αντίθετη, αν παρθεί από μόνη της, με τον σκοπό αποτίμησης μιας ασφαλιστικής εταιρίας.

Τι συμφέροντα εξυπηρετήθηκαν; 

Χωρίς αιδώ Κυβέρνηση, Τράπεζα Ελλάδος και ΕΤΕ δέχτηκαν να ξεπουληθεί η ιστορία αντί 234 εκατομμυρίων ευρώ για το 90% της Εταιρίας – όπως μαθαίνουμε – και σε μια πενταετία ακόμα 125 εκατομμύρια, εάν και εφόσον οι ζημιές των συμβολαίων ζωής με νοσοκομειακές καλύψεις διατηρηθούν στα όρια του budget που έχει καθοριστεί. Άρα, στην καλύτερη περίπτωση 359 εκατομμύρια. 

Να ξεπουληθούν 4500 οικογένειες σε ένα επιθετικό hedge fund, που θα απομυζήσει την εταιρία και σε 5 με 7 χρόνια θα την ξαναπουλήσει, σύμφωνα με τις δικές τους ανακοινώσεις. 

Το επενδυτικό hedge fund CVC Partners ήδη κατέχει σχεδόν το 35% του μεριδίου της αγοράς στις Γενικές Κλινικές και σχεδόν το 30% του μεριδίου της αγοράς στις Μαιευτικές – Γυναικολογικές Κλινικές, καθώς στον όμιλο Υγεία περιλαμβάνονται το Λητώ και το Μητέρα. Πιο συγκεκριμένα το CVC ελέγχει στον τομέα της ιδιωτικής υγείας τα εξής: 

ΠΕΡΣΕΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Α.Ε. 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε. 

SKIAWORLD INVESTMENTS LIMITED 

GROUP MEDICAL PURCHASING Ε.Π.Ε. 

METROPOLITAN ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΚΕ 

METROPOLITAN GENERAL 

ΥΓΕΙΑ ΑΕ 

ΜΗΤΕΡΑ ΑΕ 

ΛΗΤΩ ΑΕ 

ALPHA-LAB AE 

Y-LOGIMED AE 

CRETA INTERCLINIC 

BUSINESS CARE 

Αλήθεια τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον με τις αυξήσεις ασφαλίστρων ζωής και υγείας; Σε τι ύψος θα τα καθορίσει, τη στιγμή που ο ίδιος είναι και ο αγοραστής και ο προσφέρων τις υπηρεσίες υγείας; 

Το Δ.Σ. της ΕΤΕ δέχτηκε να ξεπουλήσουν μια εταιρία με πάνω από 1,2 δις ευρώ ίδια κεφάλαια, πάνω από 3,7 δις επενδεδυμένα κεφάλαια εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος τους στην Ελλάδα, πάνω από 500 εκατομμύρια ρευστότητα, και πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ φετινή κερδοφορία, με πλήρως καλυμμένη ακόμα και χωρίς μεταβατικά μέτρα την κεφαλαιακή της επάρκειά, Η δε συνολική κερδοφορία της Εθνικής Ασφαλιστικής την τελευταία επταετία ξεπερνάει κατά πολύ τα 500 εκατομμύρια ευρώ. 

Άραγε πόση ζημιά θα γίνει στην Ελληνική οικονομία από την αποεπένδυση και επανεπένδυση ενός hedge fund εκτός της πατρίδας μας; Σε ποιο σημείο σταματάει η κατηφόρα τους; Κατά τα άλλα προμοτάρουν την οικονομική επιτροπή για τα 200 χρόνια της Εθνικής Ανεξαρτησίας, αλλά οι ίδιοι την ξεπουλάνε όσο – όσο. 

Η εύκολη απάντηση θα ήταν το τόσα μπόρεσαν, τόσα έκαναν, όμως αυτό δεν ταιριάζει στην περίπτωσή τους. Μεθόδευσαν και εκτέλεσαν προσχεδιασμένα και εν ψυχρώ την πώληση χωρίς να υπολογίζουν ότι ίσως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της Ιστορίας.

Τους έχει δοθεί ήδη δικαστική ασυλία για αυτό το οικονομικό έγκλημα. 

Μεθόδευσαν την καθυστέρηση λήψης απόφασης για να αναγκάσουν το ΤΧΣ να εγκρίνει το ξεπούλημα, μιας και δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια από την DG Comp. 

Πέταξαν στα σκουπίδια, λόγω της εσκεμμένης καθυστέρησής τους, την επιλογή της εισαγωγής της Εταιρίας μας στο Χρηματιστήριο.  

Η ιστορία θα τους κρίνει. 

Στην συνείδησή μας είναι ήδη καταδικασμένοι… 

«Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις, 

όπως το βρεις κι’ όπως το δεις να μη το παρατήσεις… 

..Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί ωργισμένοι, 

κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, 

για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, 

μη φοβηθείς το χαλασμό!.. Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!» 

Κωστής Παλαμάς 

Συναδελφικά, 

Το Δ.Σ. 

Σχετικό θέμα Στη CVC το 90,01% του μ/κ της Εθνικής Ασφαλιστικής . Στα 505 εκατ. ευρώ το 100%Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *