Η απάτη με την ασφαλιστική VDV Leben και η νέα ασφαλιστική εταιρία του Σακελλαρίου στη Γερμανία

Αναβιώνει και πάλι η υπόθεση της VDV Leben ασφαλιστικής που βάρεσε κανόνι το 2011 με θύματα κυρίως ομογενείς στη Γερμανία.

Η ιστορία για τον χώρο της ασφάλισης είναι γνωστή, με την “Φάου ντε Φάου Λέμπεν Ιντερνάσιοναλ” (VDV Leben) , που λειτουργούσε στην Ελλάδα από το 1992 και ανεστάλη η λειτουργία της το 2011, από την τότε εποπτική αρχή ΕΠΕΙΑ, καθώς διαπιστώθηκε έλλειμμα 42 εκατ. Ευρώ, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας, που δεσμεύτηκαν, δεν ξεπερνούσαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Την ιστορία αυτή ξετυλίγει με δημοσίευμα της η ιστοσελίδα protothema.gr, που αναφέρεται στον βίο και την πολιτεία του Έλληνα ομογενή από την Γερμανία, κ Σακελλαρίου, που ήταν ιδιοκτήτης της εταιρίας.

Μάλιστα, το σχετικό δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο 71χρονος πλέον Έλληνας ομογενής της Γερμανίας έχει ιδρύσει νέα εταιρεία με ασφαλιστικά προϊόντα.

Επιπλέον, το σχετικό δημοσίευμα σημειώνει ότι τα θύματα του κ. Σακελλαρίου κατέθεσαν μηνύσεις και αγωγές σε Ελλάδα και Γερμανία.
Οι ελληνικές αρχές ζητούν την έκδοσή του στη χώρα ( του Σακελλαρίου και της συζύγου του ) αλλά οι γερμανικές αρχές δεν τους εκδίδουν επικαλούμενες απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η έκδοση σε κράτη όπου οι συνθήκες κράτησης δεν συνάδουν με την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή : protothema.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *