Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων και οι βασικές καλύψεις που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες

Στην Ελλάδα υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρίες που προσφέρουν ασφαλιστικά προγράμματα για τη ασφάλιση κατοικίδιων ζώων.

Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων ,χωρίς να είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αρχίζει τα τελευταία να αναπτύσσεται.  

Ακολουθήστε μας στο Google News

Οι καλύψεις που προσφέρονται μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρία. Ορισμένες κοινές καλύψεις που μπορείτε να αναζητήσετε περιλαμβάνουν:

  • Ιατρικές δαπάνες: Κάλυψη για τις ιατρικές δαπάνες του κατοικίδιου ζώου, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων στον κτηνίατρο, των εξετάσεων, των εμβολιασμών, της χειρουργικής επέμβασης, της ακτινογραφίας και των φαρμάκων.
  • Απώλεια  ή κλοπή  κατοικίδιου: Καλύπτει την απώλεια ή την κλοπή του κατοικίδιου ζώου.
  • Αστικής Ευθύνης: Καλύπτει  τυχόν ζημιές ή τραυματισμούς που προκαλεί το κατοικίδιο σε άλλα άτομα ή ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Εδώ να σημειώσουμε ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες για να ασφαλίσουν  το κατοικίδιο ζώο ενδεχομένως να απαιτούν κάποια προηγούμενη ιατρική ιστορία ή εξετάσεις για το ζώο πριν από την ασφάλιση.

Ακόμη οι ασφαλιστικές καλύψεις για κατοικίδια ζώα μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρία και τα συγκεκριμένα προγράμματα. Επομένως, είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στην ασφάλιση του κατοικίδιου σας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *