Η ασφάλιση των εκκλησιαστικών ακινήτων …και “ιερές μπίζνες” στον ασφαλιστικό κλάδο;

Επειδή δεν “έχει πάντα ο Θεός” … η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος κάθε χρόνο  δεν ξεχνά να ασφαλίζει την ακίνητη περιουσία της που δεν είναι και ευκαταφρόνητη.

Όπως διαβάζουμε στην σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού η ασφαλιζόμενη αξία των ακινήτων της είναι 117,5 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα 110 αφορούν την αξία των ακινήτων και τα υπόλοιπα απώλειες ενοικίων.

Πραγματικά τους βγάζουμε το “καπέλο” για την ασφαλιστική τους συνείδηση και την αναγνώριση της αξίας της ασφάλισης. Ας το δουν αυτό και οι “κοινοί θνητοί”  ώστε να μάθουν ότι η περιουσία τους θέλει και ασφαλιστική κάλυψη, ειδικά στις εποχές μας που τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι συχνά και οι απώλειες που προκαλούν σε περιουσίες τεράστιες. 

Παράλληλα να επισημάνουμε ότι εδώ και μήνες, κυρίως από Ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, σέρνεται μια φήμη ότι η εκκλησία της Ελλάδος βρίσκεται πίσω από ένα Ολλανδικό Fund ( έχει γραφεία και στην Ελλάδα) που ενδιαφέρεται να μπει στον κλάδο της ασφάλισης.

Μάλιστα, έχει καταθέσει προσφορά για την εξαγορά Ρουμανικής ασφαλιστικής εταιρίας της City Insurance, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο εποπτικών αρχών της χώρας της  ως προς την κεφαλαιακή της επάρκεια και είναι σε καθεστώς προσωρινής διαχείρισης  για την εξυγίανση της. 

Η εν λόγω εταιρία έχει και εργασίες στην ασφάλιση αυτοκινήτου στην Ελλάδα αλλά με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών.

Πάντως το ίδιο fund είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική, που ωστόσο δεν είχε καμία τύχη καθώς δεν επιλέχθηκε ούτε στο διαγωνιστικό σκέλος των προσφορών. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *