Η ασφαλιστική αγορά μπορεί να αναλάβει την επαγγελματική ασφάλιση

«Σήμερα μόνο η ασφαλιστική αγορά, με εταιρείες που πληρούν βέβαια τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας, υποδομών και τεχνογνωσίας, μπορεί να αναλάβει την επαγγελματική ασφάλιση.»
Την επισήμανση αυτή έκανε ο Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, αναφερόμενος στις προσδοκίες ανάπτυξης της επαγγελματικής ασφάλισης στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ Γιώργος Κώτσαλος ανέφερε σχετικά με το θέμα :«Ατυχώς, η επαγγελματική ασφάλιση συνδέθηκε με τα δεκάδες επικουρικά ταμεία της κοινωνικής ασφάλισης, με τη γνωστή κατάληξη. Ας μην ξεχνάμε ότι 9 στις 10 επιχειρήσεις στην Ελλάδα απασχολούν λιγότερα από 100 άτομα ή είναι οικογενειακές, χρειάζονται δηλαδή πλήρη διαχειριστική υποστήριξη. Πάντως, το πεδίο αυτό δεν είναι ελκυστικό για όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, δεδομένου ότι χρειάζονται πρόσθετες επενδύσεις σημαντικών ποσών».
Επίσης, στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι την Ελλάδα, είχαμε το νόμο 302902 που δεν λειτούργησε ποτέ αποτελεσματικά, αφού η λογική του ταύτισε τα επαγγελματικά ασφαλιστικά προγράμματα με τους φορείς που τα διαχειρίζονται. Η πολιτεία απαίτησε στην επαγγελματική ασφάλιση ένα νομικό πρόσωπο, που πρέπει να κάνει επενδύσεις σε μηχανογράφηση και να προσλάβει στελέχη, για κάθε ασφαλιστική σύμβαση.
Σύμφωνα με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, η πολιτεία πρέπει να αναγνωρίσει τις ασφαλιστικές εταιρείες ως ισότιμους φορείς επαγγελματικής ασφάλισης με βάση τις ρυθμίσεις της κοινοτικής οδηγίας 41/03.
Πηγή : enet.gr

Μοιραστείτε το !


Ένα Σχόλιο - Γράψε ένα σχόλιο

  1. Θα είμαι λιτότατη: ΟΧΙ, δεν μπορεί να αναλάβει τίποτα αξιόπιστα η ιδιωτική ασφάαλιση, από τη στιγμή που ειναι εκατοντάδες χιλιάδων τα θύματα της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και οι ασφαλιστικές εταιρίες έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο σ αυτό.
    Εμείς μπορεί να το λέμε από την πλευρά του παθόντος, αλλά να το γνωρίζουν καλά οι κινούντες τα νήματα των ασφαλιστικών εταιριών και των υπουργείων ,εποπτικής αρχής κλπ, ότι ΟΛΟΙ ,δυνάμει είναι παθόντες.
    Ας φροντίσουν την αποζημίωση των θυμάτων 4 χρόνων τώρα, στο ακέραιο, με κάποιον τρόπο! Στο ακέραιο! ΄Οπως οι μεταβιβάσεις τραπεζών που έγιναν νύχτα, οι επιδοτήσεις και ενισχύσεις άλλων φορέων με αποφάσεων άνωθεν.
    Ας βρουν τον τρόπο, γιατί το βέβαιο είναι ότι η οσμή που αποπνέει η ιδιωτική ασφάλιση προέρχεται από ΠΤΩΜΑΤΑ…και είναι και αντιληπτό. Ας φροντίσουν λοιπον. Πάνω στο έγκλημα και στο άδικο δεν κτίζονται ,δεν οικοδομούνται ασφαλιστικά προγραμματα επαγγελματικα, συνταξιοδοτικά κλπ.

    Reply

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *