Η ασφαλιστική αγορά στα καλύτερά της σε παραγωγή …αλλά και με μεγάλες απώλειες από τις αποζημιώσεις των φυσικών καταστροφών

Τα πρόσφατα στοιχεία παραγωγής, της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, του 8μήνου δείχνουν ότι για φέτος η παραγωγή ασφαλίστρων θα σημειώσει ένα από τα καλύτερα ποσοστά αύξησης παραγωγής μετα τα μνημόνια.

Ηδη στο  8μηνο δείχνει αύξηση στο σύνολο πάνω από 10% και με τους δύο κλάδους ζωής και ζημιών να έχουν θετικά πρόσημα και οι γνωρίζοντες την αγορά λένε θα πάει έτσι μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Στα πολύ καλά της παραγωγής είναι η αύξηση στις ασφαλίσεις κατοικίας και περιουσίας λόγω έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ 15% που έχει ήδη νομοθετηθεί για το 2024 και μετά. Το κίνητρο αυτό αλλά και οι μεγάλες καταστροφές στη Θεσσαλία από την καταιγίδα “Ντάνιελ” δίνουν ώθηση στο κλάδο αυτό.

Όμως ο “Ντάνιελ” έφερε και μεγάλες απώλειες στις ασφαλιστικές εταιρίες που φέτος, μαζί με τις πυρκαγιές και άλλα καιρικά φαινόμενα, θα γράψουν ρεκόρ δεκαετιών στις αποζημιώσεις φυσικών καταστροφών πολύ πάνω από το μισό δις ευρώ.Αλλά αυτός είναι και ο ρόλος τους …να ασφαλίζουν και να αποζημιώνουν.

Γιαυτό οι καταναλωτές ως μην ακούν αυτούς που κατά καιρούς συνομοσιολογούν ή κασσανδραλογούν ότι η ιδιωτική ασφάλιση …δεν πληρώνει πάντα !  Και οι εξαιρέσεις δεν είναι κανόνας! Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *