Η ασφαλιστική βιομηχανία διευρύνει την συμμετοχή της στα διοικητικά του ΣΕΒ

Του Γιάννη Χαρονικολάου  

Όλο και πιο έντονη γίνεται η παρουσία των ασφαλιστικών εταιριών και γενικότερα της ασφαλιστικής βιομηχανίας  στα τεκταινόμενα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και  Βιομηχανιών (ΣΕΒ)  στον οποίο πριν μερικά χρόνια, σε διοικητικό επίπεδο,  ήταν ανύπαρκτη.

Παρότι ο κλάδος των ασφαλιστικών εταιριών έχει μακρά παρουσία στην επιχειρηματική δραστηριότητα  και η Ένωση των Ασφαλιστικών Εταιριών είναι από τις πιο παλιές Ενώσεις Επιχειρήσεων στη χώρα δεν είχε πάντα ενεργό ρόλο στη ευρύτερη θεσμική εκπροσώπηση των επιχειρήσεων.

Όμως με την μετεξέλιξη , καταστατικά,  και του ίδιου του ΣΕΒ από σύνδεσμο βιομηχανιών σε  σύνδεσμο επιχειρήσεων  και βιομηχανιών οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις άρχισαν να συμμετέχουν πιο ενεργά στον ΣΕΒ και αυτό έγινε το 2014 όταν ο Γιώργος Κώτσαλος,  τότε Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Interamerican, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Στην πρόσφατη εκλογή,  στις 15 Ιουνίου, νέας Διοίκησης και Γενικού Συμβουλίου  στον ΣΕΒ οι ασφαλιστικές εταιρίες διεύρυναν την συμμετοχή τους στα διοικητικά του Συνδέσμου και τρία στελέχη του κλάδου συμμετέχουν στο 90μελές Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Συγκεκριμένα στο όργανο αυτό από τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών  συμμετέχουν, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου , πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, η  Μιχάλη Φιλίππα, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz και η Πολιτοπούλου Μαριάννα, Διευθύνων Σύμβουλος της NN Hellas (συμμετείχε και την προηγούμενη διετία).


Από αριστερά: Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου , πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, Μιχάλη Φιλίππα, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz , Πολιτοπούλου Μαριάννα, Διευθύνων Σύμβουλος της NN Hellas

Γενικά τα τελευταία χρόνια οι ασφαλιστικές εταιρίες αναδεικνύουν σε θεσμικό και συλλογικό επίπεδο το ρόλο τους και επιδιώκουν να έχουν λόγο σε όλα τα επίπεδα διαμόρφωσης πολιτικών για την ανάπτυξη και την οικονομία.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι επανειλημμένα ο πρόεδρος της Ένωσης ( ΕΑΕΕ) , κ Σαρρηγεωργίου, επισημαίνει την βαρύτητα του κλάδου στην οικονομία καθώς, εκτός των άλλων, είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας με 14 δις Ευρώ.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *