Η ΑΧΑ Ασφαλιστική στηρίζει την εκστρατεία Ecomobility 2012-2013

Η ΑΧΑ, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της για την Εταιρική Υπευθυνότητα προς το περιβάλλον και την κοινωνία, στηρίζει για 4η συνεχή χρονιά την εκστρατεία «ECOMOBILITY», αποδεικνύοντας την μακροπρόθεσμη δέσμευσή της.
Η ΑΧΑ συμμετέχει ως Υποστηρικτής του Προγράμματος και των Ενεργειών που θα γίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μέσω αυτής της δράσης, η ΑΧΑ συμβάλλει αφενός στην προώθηση και ενδυνάμωση μιας πιο υπεύθυνης περιβαλλοντικής νοοτροπίας στους νέους με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης, αφετέρου στην ανάπτυξη συνηθειών που θα ευνοούν τις Πράσινες Μεταφορές στις πόλεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Φέτος, συμπληρώνονται δέκα συνεχόμενες χρονιές εφαρμογής της Εκστρατείας με φανερά, σε όλη τη χώρα, τα αποτελέσματα στην διαμόρφωση αντίληψης των νέων, αλλά και στην αλλαγή προσανατολισμού για βιώσιμες πόλεις. Σε μια δεκαετία με κυρίαρχο σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», σχεδόν 5.000 μαθητές σε όλη τη χώρα μελέτησαν, ερεύνησαν και κατέγραψαν προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και ωρίμασαν σε νέους προσανατολισμούς με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στη περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα γίνουν στις 30 πόλεις, οι ομάδες των μαθητών θα καταθέσουν λύσεις για τα προβλήματα μετακίνησης στη περιοχή τους.

Το Σάββατο 13 Απριλίου, στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΑΪΣ στο Μαρούσι, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα θα φιλοξενήσουν την Τελετή Απονομής των Βραβείων, όπου στη διάρκεια της γιορτής θα ανακοινωθεί η ομάδα με την καλύτερη εργασία, καθώς και οι ομάδες για τα τέσσερα δημιουργικά βραβεία.

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2012-13 διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων Αθλητισμού και Πολιτισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *