Η ΑΧΑ σε ρόλο Pit – Stop για την Οδική Ασφάλεια στην πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή έξοδο!

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική συμμετείχε ενεργά σε μια πρωτότυπη ενέργεια για την οδική ασφάλεια που υλοποίησε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Μέλη της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο.
Η δράση με όνομα «Pit – Stop για την Οδική Ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΑ Μεγάρων την Παρασκευή 26 Ιουλίου με στόχο να βοηθήσει τους οδηγούς να συνειδητοποιήσουν τα βασικότερα σημεία που πρέπει να προσέχουν κατά τις μετακινήσεις τους, υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα την αξία της πρόληψης.
Σε ρόλο βοηθού, η ΑΧΑ Ασφαλιστική, με τους εθελοντές της και με τη βοήθεια τεχνικών από το Συμβεβλημένο με αυτή Συνεργείο TOYOTA Νέος Κηφισός Α.Ε., πραγματοποίησε τεχνικούς ελέγχους και συζήτησε με οδηγούς και επιβάτες για τα σημεία του οχήματος που πρέπει να προσέχουν πριν από κάθε ταξίδι και για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν κάθε φορά που οδηγούν.
Στους σταθμούς των διοδίων Ελευσίνας δόθηκαν έντυπα ενημέρωσης (στα ελληνικά και τα αγγλικά) για την οδική ασφάλεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες της δράσης προέτρεπαν τους οδηγούς να κάνουν ένα «Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια» στο ΣΕΑ Μεγάρων. Στο τέλος, οι οδηγοί λάμβαναν checklists της ΑΧΑ Ασφαλιστικής και του Ι.Ο.ΑΣ. με τα κυριότερα προβλήματα που εντοπίζονταν στο όχημά τους, καθώς και συμβουλές για την πρόληψη ατυχημάτων (πχ. τοποθέτηση ελεύθερων αντικείμενων στην καμπίνα, κούραση οδηγού, κ.λπ.). Συνολικά, έγιναν σε διάστημα έξι ωρών φιλικοί έλεγχοι σε 90 οχήματα και 270 οδηγούς και επιβάτες.
Η ΑΧΑ Ασφαλιστική συνεχίζει να είναι δίπλα στον οδηγό και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή μετακίνηση και τη σωστή οδική συμπεριφορά.

Σχετικά με την ΑΧΑ και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»
Η ΑΧΑ έχει υπογράψει μία τριετή συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς και είναι μέλος της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον». Μαζί με τα μέλη της Συμμαχίας, η ΑΧΑ υλοποιεί δράσεις σε όλη τη χώρα με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την οδική ασφάλεια πάνω σε συγκεκριμένους άξονες. Η ΑΧΑ έχει αναλάβει τον άξονα «Νέοι και οδική ασφάλεια».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *