Η Γερμανική Insurtech, Wefox, που δεν πουλά απευθείας, εξασφαλίζει νέα χρηματοδότηση, με αποτίμηση 4,5 δισ. δολαρίων

Η Wefox, η γερμανική startup insurtech, έκλεισε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης από υπάρχοντες επενδυτές. Το ποσό χρηματοδότησης δεν πρόκειται να εντυπωσιάσει κανέναν, καθώς η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει 55 εκατομμύρια δολάρια. 

Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επέκταση του γύρου της Series D των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η Wefox κατάφερε να διατηρήσει την ίδια αποτίμηση των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ωστόσο, το γεγονός ότι το Wefox εξακολουθεί να αποτιμάται στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις αγωνίζονται να συγκεντρώσουν γύρους χρηματοδότησης ή πρέπει να μειώσουν την αποτίμησή τους. Εκτός από αυτήν την παραδοσιακή επένδυση μετοχικού κεφαλαίου, η Wefox εξασφάλισε επίσης 55 εκατομμύρια δολάρια σε μια ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση από την JP Morgan και την Barclays.

Υπενθυμίζουμε ότι η Wefox πουλά ασφαλιστικά προϊόντα μέσω εσωτερικών και εξωτερικών ασφαλιστικών εταιριών και μεσιτών. Σε αντίθεση με τον Γερμανό αντίπαλο Getsafe, δεν βασίζεται σε μια στρατηγική διανομής απευθείας στους καταναλωτές. Αυτό το μοντέλο έχει κλιμακωθεί εξαιρετικά καλά καθώς η Wefox έχει πλέον 4.000 συνεργάτες διανομής.

Πηγή:  techcrunch.com



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *