Η ΔΕΘ, οι “χαμένες” ελπίδες για πιθανές φοροαπαλλαγές στα ασφάλιστρα κατοικίας και οι ασφαλιστές

Ελπίδες ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο κεφάλαιο των φοροελαφρύνσεων θα είχε και φοροαπαλλαγές για την ασφάλιση κατοικιών για φυσικές καταστροφές έτρεφαν οι ασφαλιστές και οι ασφαλιστικές εταιρίες πλην όμως δεν έγιναν.

Για όσους ξέρουν πως σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο τα μέτρα αυτά, αφού τα πάντα σε επίπεδο προϋπολογισμού είναι ακόμα υπό την επιτήρηση από τους δανειστές, εικάζεται ότι δεν έβγαινε ο λογαριασμός και προτιμήθηκε να προκριθούν τα μέτρα που αφορούν τις άλλες φοροελαφρύνσεις σε  μεγαλύτερο σύνολο πολιτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Έτσι η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή , που έδωσε και αυτές τις ελπίδες, ότι μελλοντικά πρέπει να δούμε και την ασφάλιση της περιουσίας για φυσικές καταστροφές, μάλλον πηγαίνει στο αργότερα.

Το πόσο αργότερα θα δείξει…

Άλλωστε είναι προγραμματική  δέσμευση της κυβέρνηση και υπουργών της ότι θα προκριθεί ένα τέτοιο μέτρο για τις ασφαλίσεις των κατοικιών με φοροαπαλλαγή των ασφαλίστρων, που θα λειτουργήσει ως κίνητρο για  την αύξηση του ποσοστού των ασφαλισμένων περιουσιών από τις φυσικές καταστροφές.

Μια αύξηση που δεν θα είναι μόνο υπέρ των ασφαλιστικών εταιριών αλλά επιστρέφει  έσοδα  στο κράτος και στην οικονομία γενικότερα που  θα επιβαρύνεται με λιγότερες κρατικές δαπάνες από τις συνεχώς αυξανόμενες φυσικές καταστροφές και τα επακόλουθά τους .

Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι η πρωτοβουλία του ΕΕΑ να δώσει την δυνατότητα να έχουν περίπτερα στην φετινή  ΔΕΘ οι επαγγελματικές οργανώσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ΠΟΑΔ και ΠΣΑΣ είναι ένα ακόμα συν στα όσα έγιναν και  γίνονται τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση και εξωστρέφεια του επαγγέλματος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Τόσο ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ως πρόεδρος του ΕΕΑ, τα τελευταία 8 χρόνια , τώρα και  ως πρόεδρος της ΚΕΕΕ όσο και ο Δημήτρης Γαβαλάκης Γραμματέας του ΕΕΑ , αμφότεροι προερχόμενοι από τον ασφαλιστικό κλάδο, έχουν συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την εξωστρέφεια και τις παρεμβάσεις του κλάδου είτε αφορούν θέματα του επαγγέλματος είτε ευρύτερα του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Χωρίς, ωστόσο, να παραγνωρίζουμε και την δουλειά  που έγινε και γίνεται χρόνια τώρα στις ενώσεις  του ΣΕΜΑ , της ΠΟΑΔ , του ΠΣΑΣ , του ΠΣΣΑΣ,  της ΕΕΑΕ , του ΣΠΑΤΕ και των τοπικών συλλόγων σε διάφορες περιοχές της χώρας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *