Η ΔΕΙΑ, οι πλατφόρμες, η Google και στο βάθος η Επιτροπή Ανταγωνισμού

  • Η είσοδος ενός ακόμη διανομέα ασφάλισης με online και direct πώληση στην ασφάλιση αυτοκινήτου όχι μόνο ανατρέπει τα δεδομένα στον ανταγωνισμό στο συγκεκριμένο κανάλι πώλησης αλλά αναζωπυρώνει και την γνωστή κόντρα με τα δίκτυα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
  • Όπως και στην περίπτωση της Cosmote έτσι τώρα που ο νέος παίκτης προέρχεται από τον Όμιλο Antenna τίθεται ένα ερώτημα, κατά πόσο εταιρίες που έχουν μια δεσπόζουσα θέση σε άλλους τομείς που σχετίζονται με την επικοινωνία, την ενημέρωση και ψυχαγωγία μπορούν να επεκτείνονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση  εκμεταλλευόμενες την δυνατότητα να προωθούν την υπηρεσία τους μέσα από τα ενημερωτικά ή επικοινωνιακά τους κανάλια;
  • Αυτό κατά μερικούς  συνιστά αθέμιτο  ανταγωνισμό. Ένα ανταγωνισμό που επηρεάζει και παίκτες με παρόμοια κανάλια διανομής, με δραστηριότητα όμως αποκλειστικά την ασφάλιση ή την διανομή.
  • Εδώ να σημειώσουμε ότι το θέμα αυτό, λίγο πολύ, θυμίζει Google πριν μερικά χρόνια που είχε στα σχέδιά της να μπει στην διανομή ασφαλιστικών προϊόντων εκμεταλλευόμενη την δεσπόζουσα θέση της ως μηχανή αναζήτησης.
  • Ωστόσο,η Google έκανε πίσω από μόνη της. Εκτιμάται ότι ζύγισε τις απώλειες που προφανώς θα είχε από την διαφημιστική πίτα αν ανταγωνιζόταν τους διαφημιζόμενους της με μία αντίστοιχη δική της υπηρεσία! 
  • Επίσης, ακούγονται και ενστάσεις κατά πόσο σε ορισμένες περιπτώσεις  online και direct πώλησης παραβιάζονται  κανονισμοί  της IDD ή άλλοι εποπτικοί κανόνες.
  • Παρ όλα αυτή η ΔΕΙΑ της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία έχουν φτάσει τέτοια παράπονα και καταγγελίες, προφανώς μη βλέποντας  να υπάρχουν ζητήματα που να εμπίπτουν σε εποπτικούς λόγους …πετάει την “μπάλα” εκτός. 
  • Έτσι κάποιοι πιστεύουν ότι  η κατάσταση που δημιουργείται σε θέματα τιμών, μάρκετινγκ και διαφημίσεων πρέπει να πάει στην  Επιτροπή Ανταγωνισμού !  


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *