Η Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής σχεδιάζει ομαδικές απολύσεις, υποστηρίζει ο σύλλογος υπαλλήλων της εταιρίας

Σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφέρει τα παρακάτω:

Νέα τάξη πραγμάτων – Η Διοίκηση σχεδιάζει απολύσεις συναδέλφων

Μπες στο κανάλι μας στο youtube για μια νέα εμπειρία στην ασφαλιστική ενημέρωση

Συνάδελφοι,

Επειδή η 30η Ιουνίου, που μας είχε ενημερώσει η Εταιρία ότι θα ήταν η καταληκτική ημερομηνία συνεργασίας της με τις εταιρίες ενοικίασης, πλησιάζει, το Δ.Σ. του Συλλόγου ζήτησε επίσημα ενημέρωση για την απορρόφηση των συναδέλφων μας που εργάζονται για πολλά χρόνια στην Εταιρία, μέσω αυτών των εταιριών, με σημαντικό οικονομικό κόστος για την Εταιρία (περίπου 30% λόγω προμηθειών προς τις εταιρίες και ΦΠΑ), αλλά διατηρώντας μισθούς πείνας στους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας.

Η απάντηση που λάβαμε από την Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού ήταν ότι θα απορροφηθεί μέρος των συναδέλφων, το οποίο μάλιστα προσδιόρισε στο 65%, αλλά μας δήλωσε ότι πιστεύει ότι αυτό το ποσοστό θα ανέβει το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι απολύσεις θα γίνουν στο τέλος Αυγούστου, γιατί δεν προφταίνουν, όπως μας είπαν, να ολοκληρώσουν την διαδικασία στα χρονικά όρια που οι ίδια η Εταιρία είχε ορίσει!

Συνάδελφοι, είναι πια ξεκάθαρο ότι μιλάμε για ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ εργαζόμενων με πολυετή προσφορά στην Εταιρία,

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ εργαζόμενων με οικογένειες και παιδιά

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ εργαζόμενων στον βωμό του κέρδους.

Αυτή είναι η πολιτική ανάπτυξης της εταιρίας που το fund CVC έχει επιλέξει και εφαρμόζει στην Εταιρία μας.

Διευθυντές πιέζονται να προτείνουν λίστες προγραφών, λες και περισσεύουν εργαζόμενοι.

Λες και περισσεύουν, την στιγμή που τα αιτήματα πελατών και συνεργατών σωρεύονται λόγω έλλειψης υποδομών και ανθρώπων

Δέκα τέσσερις μήνες τώρα βλέπουμε μια Εταιρία που έχει χάνει σιγά σιγά το κοινωνικό της πρόσωπο, μια Εταιρία που περιφρονεί τους δείκτες ESG (περιβάλλον, κοινωνία και εταιρική διακυβέρνηση), τους δείκτες δηλαδή με βάση τους οποίους, αποτυπώνεται η ικανότητα των εταιρειών να δημιουργούν αξία με κοινωνικό πρόσημο και να διαμορφώνουν αποτελεσματικές στρατηγικές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Τώρα, μετά από μια σειρά διοικητικών μισθοφορικών αλλαγών οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι δήθεν managers από το εξωτερικό, αποφάσισαν ότι για το καλό της τσέπης τους θα πρέπει να πετάξουν στο δρόμο εργαζόμενους με 3, 5, 10, 15 ή και περισσότερα χρόνια προσφοράς για να αυξήσουν τα κέρδη τους, αγνοώντας όχι μόνο την κοινωνική επίπτωση σε δεκάδες οικογένειες, αλλά και τη δυσκολία  της εξυπηρέτησης και ανταπόκρισης της Εταιρίας απέναντι στους συνεργάτες και τους ασφαλισμένους της, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αυτή είναι η επιχειρηματικότητα που επαγγέλλεστε; Αυτός είναι ο δρόμος σας προς το μέλλον; Αυτή είναι όπως δηλώσατε η ανάγκη να αλλάξει το καθεστώς με τις συμβάσεις έργου, υπογραμμίζοντας ότι είμαστε όλοι μια ομάδα;

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να δείτε το μέλλον που επιφυλάσσει το fund CVCCapitalPartnersστους εργαζόμενους.

Σας καλούμε να σταθούμε όλοι δίπλα στους συναδέλφους μας, γιατί το εργασιακό μας μέλλον είναι κοινό. Αν σήμερα είναι αυτοί, αύριο θα είμαστε όλοι μας.

Ο Σύλλογος απαιτεί την απορρόφηση του συνόλου του προσωπικού των 210 συναδέλφων που υπηρετεί στην Εταιρία μας, μέσω εταιριών ενοικίασης. Η ανεργία δεν αποτελεί επιλογή για τους εργαζόμενους.

Σήμερα στη 13:00 μ.μ. καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους μέσω εταιριών ενοικίασης, σε συγκέντρωση στο ισόγειο της Εταιρίας μας προκειμένου να καθορίσουμε τους τρόπους αντίδρασής μας.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *